Anke Van dermeersch (Vlaams Belang): “De Croo wilde mij koppelen aan prins Laurent”

Print
Anke Van dermeersch (Vlaams Belang): “De Croo wilde mij koppelen aan prins Laurent”

Ze begon als Miss België in 1991, maar maakte al snel de overstap naar de politiek. De Vlaams Belang-politica publiceert nu een boek over haar leven, waarin ze enkele sappige beweringen doet. “Herman De Croo wilde mij koppelen aan prins Laurent”, beweert ze volgens Dag Allemaal. Te gek voor woorden, reageert de Open VLD’er.

In ‘A.N.K.E.’ vertelt Van dermeersch over talloze hoogte- en dieptepunten uit haar leven. “Kort nadat ik mijn studies had afgerond - voor mijn huwelijk - werd ik door Herman De Croo geïnviteerd op zijn kantoor in Brussel. Ik dacht dat de VLD me wilde opvrijen, en dat klopte ook. Maar tot mijn verbazing was er ook iemand aanwezig die een oogje op me had. Laurent dus”, vertelt ze in Dag Allemaal.

“Hij was charmant en grappig. Het gesprek ging al snel over de lengte van mijn rok”, vertelde ze. “Hij sloofde zich uit voor mij en dat was best aandoenlijk.” Maar op zijn avances ging de voormalige Miss België niet in. “De prins vroeg mijn gsm-nummer, maar ik liet hem verstaan dat ik daar niet van gediend was. Vrouwen in het Westen trouwen uit liefde, hé.”

Herman De Croo zelf vindt haar verhaal te gek voor woorden. “Ik een koninklijke koppelaar? Dat is toch te gek voor woorden”, reageert hij aan Dag Allemaal. De details uit het boek zullen pas te lezen zijn vanaf 5 mei.