29 mensen geëvacueerd na brand in appartement in Eisden

Print
Maasmechelen -

Dinsdagnacht omstreeks drie uur heeft een uitslaande brand voor heel wat schade gezorgd aan een appartementsblok aan de Paul Lambertlaan in Eisden (Maasmechelen). 35 mensen raakten hun woning kwijt.

De brand brak uit op de bovenverdieping en vernielde het hele dak. Er vielen geen gewonden. 29 mensen werden geëvacueerd, onder wie een twee weken oude baby.

In het gebouw woonden vooral gastarbeiders, asielzoekers en mensen geplaatst door het OCMW, voornamelijk van Macedonische en Bosnische origine. Enkelen konden nog iets van de inboedel redden, anderen vluchtten meteen naar buiten en kregen kleren van de buren.

Tijdens de bluswerken raakte een brandweerman gewond, toen er iets op zijn helm viel. De man moest even buiten gaan liggen om te bekomen.

Opvang

35 mensen verloren hun woning. Het OCMW zorgde voor de eerste opvang van de bewoners: eerst in jeugdcentrum Chiko, ondertussen in WZC Heyvis.

Voor de meeste bewoners wordt er voorlopig huisvesting voorzien in de Oude Burelen aan de Heufkensweg, een gebouw dat nog is opgericht in de tijd van de steenkoolmijn. De vijf andere bewoners kunnen bij familie terecht.

“Voor een dertigtal mensen is herhuisvesting nodig. Die kunnen voorlopig terecht in de Oude Burelen langs de Heufkensweg. Daar is nog water, elektriciteit en verwarming aanwezig. In dat gebouw, dat momenteel leegstaat, wil de gemeente normaal gezien een politiekantoor onderbrengen. De mensen worden dinsdagmorgen met een bus terug naar het appartementsblok gebracht, waar ze kunnen uitzoeken welke spullen ze kunnen recupereren”, legt burgemeester Raf Terwingen uit.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio