© Marc Vos

Internationale jazz in Waltwilder

Vorige donderdag 19 april waren we getuige van het eerste huiskamerconcert bij Caso Nardo op de nieuwe locatie. En dat was meteen een voltreffer! Wat de jazzmuzikanten Bram Weijters & Chad McCullough ons lieten horen op die warme aprilavond was wondermooi. Chad is een trompettist uit Chicago en maakte samen met pianist Bram al een viertal albums. Volgende week nemen ze een nieuwe plaat op, en daarvan kregen wij hier al een voorproefje voorgeschoteld.

Marc Vos

Het duo begon met een suite genaamd Fluid - Solid en het heel erg mooie Billions. De voertaal was afwisselend Nederlands en Engels. Zo kwamen te weten dat het duo soms ook versterkt wordt tot een kwartet om deze muziek te spelen. De muzikanten verkeerden in topconcentratie en het was mooi om zien & horen hoe ze zich inspanden om hun muziek zo goed mogelijk naar buiten te te brengen. Ook kregen we enkele nieuwe composities te horen, in wereldpremière zelfs. Een mooi stuk waarvan ik de titel niet meer weet, had naar mijn aanvoelen wat melancholische Balkaninvloeden in zich. Vervolgens speelden nog een suite: Different / Different But The Same, en met Conclusion, ook het laatste nummer van hun laatste cd samen, Feather, werd het concert beëindigd. Een fijn optreden van twee echte rasmuzikanten.

Door het mooie weer konden we na het concert nog gezellig nagenieten in de aangename tuin van gastvrouw Katia en gastheer Carlo. Voor herhaling vatbaar dus.

*****

Bram Weijters toert ook door België met het programma Crazy Man, met de muziek van Koen De Bruyne's cultplaat Here Comes The Crazy Man! uit 1974, die echter in 2015 opnieuw werd uitgebracht door het label SBDAN. De bedoeling is ook dat Bram deze plaat volledig live gaat (her)opnemen en uitbrengen, eveneens op dit label.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio