© Salt Sand and Smoothies

Reisblogster deelt schaduwzijde van de glamoureuze foto’s die je altijd ziet op Instagram

Haar blog heeft enkele tienduizenden volgers, die haar allemaal volgen omwille van haar foto’s op tropische bestemmingen, maar Amelia Whelan wil niet enkel die mooie foto’s tonen. Op haar reizen ziet ze vaak schrijnende toestanden op de stranden die ze bezoekt, en dat wil ze nu aankaarten.

nkdr

“Dit is Bali. Dit zijn de Filipijnen. Dit is Azië. Dit is Indonesië. Dit is Hawaï”, zo begint Amelia Whelan haar uitvoerige bericht over vervuiling op de anders zo dromerige stranden. “Dit is de echte sh*t die je niet in je tijdlijn ziet. Dit is de strandbestemming die jij en je vrienden al jaren op je verlanglijstje hebben staan. Dit is het strand net naast die fameuze surfplek waar je altijd al hebt willen rondpeddelen.”

“Dit is het strand om de hoek van dat gezellige hipstercafé dat die fancy açai-kommen verkoopt die je altijd hebt willen proeven. Dit is het strand recht onder die ‘infinity pool’ waarin je altijd al een foto wilde nemen. Dit is het strand waar je kinderen zullen opgroeien. Dit is het strand waar ik zal opgroeien. Dit is het strand vandaag.”

“Dit is maar een minuscule fractie van de verwoesting. We moeten collectief een verandering maken. Onmiddellijk. De meest doeltreffende manier is om aan te passen hoe je leeft. Niemand is perfect, ik ook niet. Maar we kunnen ernaar streven om onze acties elke dag te verbeteren.”

“Ik huilde toen ik gisteren langs het strand wandelde om deze foto’s te maken. Ik wou dat ieder van jullie langs mij had kunnen lopen. Reis rond de wereld en verander dan ten goede. Ga met liefde. Ga met motivatie.”

Dat bericht deelde de blogster bij enkele foto’s waarop duidelijk vervuilde stranden te zien zijn. Op het einde van het bericht geeft ze ook nog enkele tips mee voor wie duurzaam wil reizen. Die tips komen vooral neer op het gebruiken van minder plastic en het adopteren van een veganistische levensstijl.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen