© EPA-EFE

Opvolgers van Messi en Co staan klaar: Barcelona klopt Chelsea en wint UEFA Youth League

De jonkies van FC Barcelona hebben maandagavond in het Zwitserse Nyon de vijfde editie van de UEFA Youth League op hun naam geschreven. In de finale klopte Barcelona Chelsea met 3-0. Barça, dat ook de eerste editie van de Youth League won in 2014, is de opvolger van Red Bull Salzburg, dat vorig jaar de jongerenversie van de Champions League won door in de eindstrijd Benfica te kloppen met 2-1.

De doelpunten van de min 19-jarigen van Barcelona kwamen van van Marques Mendez (33. en 52.), een 17-jarige Venezolaanse aanvaller, en Abel Ruiz (90.+2), een 18-jarige Spaanse spits.

Bij Chelsea zat met Joseph Colley het broertje van Genk-verdediger Omar Colley op de bank. De 19-jarige middenvelder heeft de Zweedse nationaliteit, omdat hij - net als broer Omar - in Zweden zijn jeugdopleiding kreeg. De familie Colley werd geboren in Ghana.

Anderlecht ging er in de groepsfase van de Youth League al uit. De Brusselaars beëindigden hun poule, met Bayern (14 ptn), PSG (10) en Celtic (6), als vierde en laatste met vier punten. In 2015 en 2016 behaalde paars-wit telkens de halve finales van de Youth League.

Aangeboden door onze partners