VIDEO. Achel VV, Bolderberg en Stokkem aan het feest

Het Limburgse voetbal is sinds dit weekend weer enkele kampioenen rijker. Zo wist Achel VV de eerste plaats in tweede provinciale A veilig te stellen, verzekerde Bolderberg zich van de titel in derde A en schoot Stokkem VV de oppergaai af in derde B.

In tweede provinciale A kroonde Achel zich het voorbije weekend op de laatste speeldag tot kampioen. Het won met 2-0 van AC Tervant en promoveert zo naar eerste provinciale.

In derde A was het Bolderberg die voor het eerst in haar tachtigjarig bestaan naar tweede provinciale stijgt. Op het veld van Kattenbos werd het 0-2.

In derde B was het eindelijk prijs voor Stokkem VV. Na twee succesvolle seizoenen met een tweede stek én een periodetitel is de derde keer de goede keer. Stokkem won op SLW Maaseik met 0-1.

Volgende week staat de slotdag in vierde provinciale op het programma. In de A-reeks kunnen nog vier ploegen de titel pakken: Thes Sport B, V. Lommel, Amandina én Houthalen VV. In de B-reeks strijden Vechmaal en Rosmeer om het kampioenschap. In de C-reeks staat Bokrijk met één been in derde. Het heeft namelijk genoeg heeft aan een gelijkspel terwijl Dilsen vol aan de bak moet.

Bekijk hier alle uitslagen van het voorbije voetbalweekend in Limburg.