© BELGA

Belgisch onderonsje in eerste ronde tennistoernooi Francavilla

Ruben Bemelmans heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales in het dubbelspel van het Challengertoernooi in het Italiaanse Francavilla (gravel/43.000 euro). De Limburger klopte aan de zijde van de Nederlander Tallon Griekspoor in de eerste ronde de Italiaan Alessandro Motti en de Spanjaard David Vega Hernandez in twee sets: 6-2, 2-6 en 13/11 in de supertiebreak. De wedstrijd duurde een uur en negentien minuten.

De Belgisch-Nederlandse tandem kijkt in de kwartfinales de Uruguayaan Ariel Behar en de Argentijn Maximo Gonzalez in de ogen.

Bemelmans (ATP 107) is in het enkelspel het topreekshoofd in Francavilla. In de eerste ronde treft hij lucky loser Kimmer Coppejans (ATP 338). Ook Joris De Loore (ATP 319) komt nog in actie op de hoofdtabel, hij plaatste zich ten koste van Coppejans die dus wel opgevist werd. Arthur De Greef strandde eerder op de dag in eerste ronde.

Sander Gille en Joran Vliegen komen later op de dag nog op het Italiaanse gravel in het dubbelspel. Zij treffen in de eerste ronde de Turk Tuna Altuna en de Tsjech Zdenek Kolar.

Meer over Ruben Bemelmans

Aangeboden door onze partners