© EPA

Ex-Oranjebondscoach Danny Blind treedt toe tot raad van commissarissen Ajax

Danny Blind heeft een nieuwe functie. Hij is officieel toegetreden tot de raad van commissarissen van Ajax. Een meerderheid van de aandeelhouders van de Amsterdamse club steunde maandag de voordracht van de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

De 56-jarige Blind is de opvolger van Theo van Duivenbode, die zijn functie in het begin van het seizoen neerlegde uit onvrede over het beleid bij Ajax. Zijn benoeming gaat per direct in en duurt minimaal 3,5 jaar. De raad van commissarissen van Ajax bestaat verder uit voorzitter Leo van Wijk, Ernst Ligthart, Leen Meijaard en Peter Mensing.

Blind voetbalde tussen 1986 en 2000 voor Ajax. Daarna was hij als jeugdtrainer, hoofdcoach, hoofd opleidingen en technisch manager aan de Amsterdamse club verbonden.

Blind ging in 2011 als technisch directeur van Ajax aan de slag toen de toenmalige beleidsmakers van de club met Louis van Gaal als algemeen directeur verder wilden. Johan Cruijff stapte echter met enkele jeugdtrainers naar de rechter en wist de benoeming van Van Gaal te voorkomen. Blind besloot zijn functie toen neer te leggen.

Blind werd vorig jaar ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal.

Aangeboden door onze partners