© BELGA

De roze droom van Chris Froome: waarom hij denkt de Giro te kunnen winnen, ondanks alle commotie

Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome is bijzonder tevreden over zijn vorm, en gelooft dat hij voor de eerste keer de Ronde van Italië kan winnen. Froome start volgende week vrijdag in Jeruzalem. Zijn resultaten tot dusver waren nog niet bijzonder, maar volgens de Brit is er geen reden tot ongerustheid. Hij en zijn Team Sky zijn in goede conditie, en Froome denkt zelfs dat zijn concurrenten te vroeg pieken. En dat allemaal ondanks de commotie over een dreigende schorsing...

lsjs

Er hangen nog steeds donkere wolken boven het hoofd van Froome. Een dopingcontrole legde een te hoog Salbutamolgehalte in zijn bloed bloot. Dat middel neemt Froome naar eigen zeggen in tegen astma. Vanaf juni kan de Brit hiervoor nog geschorst worden en dat brengt de kans op een vierde opeenvolgende Tourzege in het gedrang.

Tijdens de Ronde van de Alpen, zijn eerste voorbereidingskoers voor de Giro, viel Froome met een vierde plaats naast het podium. Froome is echter tevreden met zijn vormcurve en gelooft erin dat hij op het juiste moment kan pieken. Dat zei hij tijdens een interview met Eurosport. “Ik hecht niet te veel belang aan het resultaat, mijn cadans zat al goed. Ik voelde me al veel beter dan tijdens Tirreno - Adriatico. Het was niet mijn intentie om die wedstrijd ook meteen te winnen.”

De viervoudig tourwinnaar zag wel een sterke prestatie van zijn concurrent, de Fransman Thibaut Pinot die ook het eindklassement op zijn naam schreef. “Thibaut is heel sterk momenteel en dat biedt goede vooruitzichten voor hem in de Giro. Ook Domenico Pozzovivo zit in een uitstekende vorm. Maar ik maak me geen zorgen. Iedereen bereidt zich op zijn eigen manier voor op de Giro en misschien pieken mijn concurrenten wel te snel.”

“Voel me zoals vorig jaar ”

De grootste bedreiging voor Froome is waarschijnlijk titelverdediger Tom Dumoulin. De Nederlander is net terug uit blessure na een valpartij tijdens Tirreno-Adriatico en werd gisteren vijftiende in Luik-Bastenaken-Luik. Dumoulin blijft ondanks zijn tegenslagen optimistisch: “Luik-Bastenaken-Luik was een goede test voor mij. Ik ben niet enorm moe, wat altijd een goed teken is. Ik voel me zoals vorig jaar en toen deed ik het niet bepaald slecht in de Giro.”

LEES OOK: Tom Boonen neemt het op voor Froome: “Salbutamol doping noemen is belachelijk”

Meer over INEOS Grenadiers

Aangeboden door onze partners