© ISOPIX

Oprichter Islam-partij weigert vrouw aan te kijken tijdens tv-uitzending

Redouane Ahrouch, de oprichter en sterkhouder van de Islam-partij, zorgt opnieuw voor commotie. Nadat hij begin april een kleine mediastorm veroorzaakte met zijn voorstel om mannen en vrouwen te scheiden op de bus, weigerde de man zondagnamiddag schrijfster Emmanuelle Praet aan te kijken tijdens een debat.

kops

Zondagnamiddag werd het debatprogramma ‘C’est pas tous les jours dimanche’ uitgezonden op RTL-TVI. Het thema van het debat waren de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Redouane Ahrouch was uitgenodigd als een van de studiogasten.

LEES OOK. Partij Islam wil mannen en vrouwen apart op de bus

Maar nog voor de uitzending kon beginnen liet Ahrouch al van zich horen. Hij weigerde om geschminkt te worden door een vrouw. Ook tijdens de uitzending bleef de partijleider bij zijn principes en weigerde hij de vrouwelijke gasten aan te kijken.

Het gedrag van Ahrouch zorgde voor een erg gespannen sfeer in het programma. “Iedereen voelde zich slecht op zijn gemak door dat gedrag“, vertrouwde een productiemedewerker toe aan La Dernière Heure. Ook schrijfster Emmanuelle Praet beaamt: “Redouane Ahrouch heeft me zelfs niet begroet. Ik voel me gechoqueerd door zijn gedrag. Het is vreselijk en vernederend. Maar wat me echt beangstigt, is dat het voor hem geen spelletje is.”

Abdelhay Bakkali Tahiri, vice-voorzitter van de Islam-partij, reageerde op de commotie: “Ik ben verbaasd dat men het debat herleidt tot een handdruk en een blik. We leven toch in een democratie waarin de vrijheid van meningsuiting van toepassing is. Het is jammer dat men het debat zelf vergeten is. We zijn niet uitgenodigd om handen te schudden en naar mensen te kijken, maar om met hen te debatteren.”

LEES OOK. De man achter de Islam-partij: hameren op respect voor anderen, maar wel veroordeeld voor huiselijk geweld