© ISOPIX

Nieuw prinsje voor het Verenigd Koninkrijk: Kate Middleton bevallen van jongen

Kate Middleton, de echtgenote van de Britse prins William, is maandagmiddag bevallen van een jongen. Dat meldt het Britse koningshuis op Twitter. Het is het derde kindje voor Kate en William. Zowel het zoontje als Kate zelf maken het goed, meldt het koningshuis op Twitter. De baby weegt ongeveer 3,8 kg.

lbo

Om 11u01 Britse tijd werd het jongetje geboren in het St Mary’s ziekenhuis in Londen. Kate (36), hertogin van Cambridge, werd maandagochtend naar het St. Mary’s ziekenhuis gebracht in Londen. Samen met prins William ging ze met de auto van Kensington Palace naar de Lindo Wing van het ziekenhuis in wijk Paddington nadat ze haar eerste weeën kreeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kate en William hebben al twee kinderen: George (4) en Charlotte (2). Wat de naam van het jongetje zal zijn, is nog niet bekend. Volgens de bookmakers maken volgende namen het meeste kans: Arthur, Albert, Frederick, James , Thomas en Philip. Het kind zal vijfde in lijn zijn voor de Britse troon, na prins Charles, prins William, prins George en prinses Charlotte.

Brits premier Theresa May heeft Kate en William intussen gefeliciteerd met de geboorte:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners