© Nancy Aerts

© Nancy Aerts

thumbnail: null
thumbnail: null

PMC Cycling neemt deelt aan 3 Nation Cup Ahnathal

De 3 nation Cup is een wedstrijd die verreden wordt in drie luiken. Het eerste luik ging door in het weekend van 21 en 22 april 2018 in het Duitse stadje Ahnathal. 15 rijders van PMC Cycling gingen hun wedstrijd aldaar betwisten met een finaleplaats op zondag voor Mathis Claes bij de boys tot 8 jaar.

Nancy Aerts

Onder een stralend zonnetje mochten de rijders van PMC Cycling deelnemen aan het eerste luik van de 3 Nation Cup in Ahnathal. Voor Anouck Verweij was het dit weekend een magere wedstrijd. De kleine meid werd ziek tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag en besloot niet te starten. Zondag voelde ze zich wat beter en probeerde ze alsnog van start te gaan. Maar het lukte haar niet om de nodige krachten op te halen en haar wedstrijd uit te rijden.

Voor Denjson Vandezande was het de eerste buitenlandse wedstrijd tussen de jongens tot 8 jaar. Voor hem was het eerder om wat ervaring op te doen en andere parcours te leren kennen.De andere rijders die uitkwamen in de reeks tot 8 jaar waren Kobe Beijsen (geraakte niet door de reeksen op zaterdag), Jens Gijbels en Mathis Claes. Jens Gijbels werd zevende in zijn halve finale en Mathis Claes werd zesde in zijn halve finale op zaterdag. Op zondag kregen ze een herkansing in diezelfde leeftijdsklasse. Voor Kobe Beijsen, Finn Boes en Djenson Vandezande was het over na hun reeksen. Mathis Claes haalde de finale met een vierde plaats, Jens Gijbels moest tevreden zijn met een halve finale.

Bij de boys 9-10 jaar was het uikijken naar Joppe Beijsen, Jaro Gielen en Jente Gregoire. Op zaterdag haalde Joppe Beijsen de 1/8e finale met een zevende plaats. Op zondag verliep het hem minder goed en kwam hij niet door de reeksen. Voor Jaro Gielen ging de eerste reeks niet zo goed: hij kwam niet over de finish, waardoor zijn wedstrijd al beslecht was. De tweede en derde reeks gingen vlot met 3-4 als resultaat. Dan maar revanche nemen op zondag, en dat deed hij ook. Hij behaalde de kwartfinale met een zevende plaats. Jente Gregoire proefde van het buitenlandse geweld. Op zaterdag behaalde hij een achtste plaats in de 1/8e finale en op zondag kon hij doorstoten naar de kwartfinale met een achtste plaats.

Bij de boys 11-12 jaar was het uitkijken naar Fenne Geboers, Robin Verweij, Brend Van Aerschot. Op zaterdag kon Brend zich kwalificeren voor de 1/8e finale en behaalde hij een zevende plaats. Fenne en Robin slaagden er niet in om door de reeksen te geraken. Op zondag verliep het bij Fenne wat beter. Hij kon doorstoten tot de 1/8e finale met een vijfde plaats. Voor Robin was het na zijn reeksen einde verhaal.

Dean Wouters behaalde de halve finale in zijn 3 Nation Wedstrijd. Hij behaalde daar de zevende plaats. De toon is gezet voor de volgende luiken van deze wedstrijd in Nederland en in België.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio