© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

© Guy Willems

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Campus de helix herdenkt de Groote Oorlog

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog, ook de Groote Oorlog genoemd. Campus de helix wil de boodschap NOOIT MEER OORLOG mee uitdragen. De school heeft een programma uitgewerkt om de gruwel van de Groote Oorlog te herinneren. School is immers meer dan onderwijs alleen en campus de helix wil jongeren ook emotioneel laten groeien in de samenleving, door aansluiting te zoeken bij het wereldgebeuren.

Guy Willems

Als een van de hoogtepunten van de herdenking vond zaterdagavond een speciale voordracht plaats over de Eerste Wereldoorlog in de regio. Frans Medaer, historicus en gefascineerd door de WOI hield zijn 55ste lezing over dit onderwerp. Hij gaf een overzicht van de oorlog, met speciale aandacht voor soldaten en gesneuvelden uit de nabije omgeving. Ondersteund door getuigenissen van Ludwig Deleersnyder, met Eric Kortleven medeauteur van het boek ‘Wij marcheren naar de dood’ schreef, werd het een boeiende uiteenzetting. Het mannenkoor Sint-Cecilia uit Meeswijk bracht oorlogsliederen. De schitterende muzikale ondersteuning door de koninklijke fanfare Sint-Cecilia uit Mechelen aan de Maas maakte er een onvergetelijke en gevarieerde avond van, die ruim twee uur duurde.

In de kapel van de campus werd de tentoonstelling ‘De groote oorlog in het Maasland’ geopend. Deze tentoonstelling zal worden bezocht door de 2.000 leerlingen van de campus en door leerlingen van de derde graad van het basisonderwijs. Met interactieve opdrachten worden de bezoekers door de tentoonstelling geleid. Een video, gemaakt door leerlingen, met het verslag van de tweedaagse studiereis naar de Westhoek vormt een van de blikvangers.

Intussen werken leerlingen aan een kunstwerk ‘Nooit meer oorlog’. Zij krijgen hierbij ondersteuning van kunstenaars Roosje Chini en Pollie Gregoor, samen met Marc Milissen, oud-leraar. In oktober wordt het kunstwerk ingehuldigd en krijgt het een prominente plaats op het schooldomein.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio