© Photonews

Victoria’s Secret-model krijgt kritiek op foto waarop ze melk afkolft

Behati Prinsloo (28) heeft op Instagram een foto gedeeld waarop ze aan het afkolven is. Het Victoria's Secret-model beviel twee maanden geleden van haar tweede kindje en vertoefde afgelopen weekend op Coachella. Op zich is het geen confronterend beeld, maar het was blijkbaar vooral de opmerking onder de foto die heel wat kritiek uitlokte.

flb

In februari verwelkomde Behati Prinsloo samen met haar man Adam Levine hun tweede kindje, dochtertje Gio Grace. Omdat ze nog steeds moedermelk produceert, moet ze regelmatig afkolven. En dat moest ook gebeuren tijdens Coachella, het bekende muziekfestival waarop het model net zoals heel veel andere sterren aanwezig was. Dus deelde ze op Instagram een foto van zichzelf met het afkolftoestel. Niets aan de hand op het eerste zicht, maar heel wat van haar volgers vielen over de hashtag #pumpanddump onder het beeld.

Pump and dump wil zoveel zeggen als het afkolven van melk en het daarna weggooien in plaats van het voor de baby te houden. Het is een techniek die regelmatig wordt gebruikt als de kerverse mama bijvoorbeeld alcohol heeft gedronken, want dat goedje komt ook in de melk terecht en die kun je dan maar beter niet aan de baby geven. Het kan ook een techniek zijn om toe te passen als je wat langer van je baby weg bent en je niet alle melk kunt blijven opslaan.

"Slechtste moeder"

Blijkbaar vinden veel van haar volgers het problematisch dat ze als kersverse mama alweer aan het feesten is. "Wat doet ze in godsnaam op Coachella? Ze zou beter thuis zijn met haar pasgeboren kind", klinkt het onder meer. Of nog erger: "Je bent de slechtste moeder ooit".

Toch krijgt ze ook wat bijval en steun van anderen. "Heel wat mama's hebben een voorraadje ingevroren melk en doen dit. En dan nog draag je gewoon je verantwoordelijkheid. Sorry dat je met zoveel onwetendheid wordt geconfronteerd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.