© Yasmien Hautekeete

© Yasmien Hautekeete

thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen Industriële Wetenschappen verwerken Belgische data in Londens bedrijf

De leerlingen van de STEM-richting 6 Industriële Wetenschappen uit het Technisch Heilig-Hartinstituut in Tessenderlo lopen momenteel twee weken stage bij Tableau Software in Londen. Elke leerling kreeg een Vlaams bedrijf toegewezen waarvoor zij onderzoek en dataverwerking uitvoeren met als voornaamste doel de productieprocessen van deze bedrijven te verbeteren.

Yasmien Hautekeete

“Als school vinden we het erg belangrijk dat onze leerlingen ervaring opdoen op de werkvloer, ook voor die richtingen waarin de leerlingen later gaan verder studeren. Met deze stage creëren we bovendien een win-winsituatie voor onze leerlingen en de Vlaamse bedrijven. We zijn één van de weinige scholen in Vlaanderen waar leerlingen uit deze STEM richting een stage lopen, nee geen gewone stage maar een buitenlandse stage met Erasmus+”, vertelt pedagogisch directeur Sanju Gielen.De school zet al enkele jaren sterk in op buitenlandse stages. Zo heeft de school een VET charter bij Erasmus+, wat het aanvragen van nieuwe buitenlandse stages gemakkelijker maakt.“We zetten sterk in op internationalisering want we merken dat dit een enorme verrijking is voor onze leerlingen en leerkrachten. De leerlingen worden uitgedaagd om verantwoordelijkheden op te nemen, ze leren omgaan met andere culturen en bovendien ondervinden ze het nut van hun kennis van andere talen, … Het is een ervaring waar leerlingen zoveel meer leren dan op gewone lesdagen en bovendien brengen zij nieuwe dynamieken terug mee naar school.“

Dit jaar krijgen 42 leerlingen de kans om hun grenzen te verleggen en in het buitenland een stage te lopen. De leerlingen van 6 Autotechnieken gaan naar Spanje, de leerlingen van 7 Interieurinrichting gaan naar Portugal, de leerlingen van 6 Printmedia gaan naar Duitsland (Berlijn), de leerlingen van 6 Multimedia gaan naar Hongarije (Boedapest) en de leerlingen van 7 Chemische procestechnieken Duaal Leren gaan naar Duitsland (Dresden). Ook leerkrachten en personeel krijgen de kans om ervaring op te doen in het buitenland. Zo ging de zorgcoördinator in maart nog naar Finland om te leren over het Finse zorgsysteem in het onderwijs.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio