‘De Mol’ speelt het hard: Steve geeft over, bijna iedereen speelt zijn eigen spel en Pieter moet in de auto slapen

Print
‘De Mol’ speelt het hard: Steve geeft over, bijna iedereen speelt zijn eigen spel en Pieter moet in de auto slapen

Wie is toch die saboteur? Dat is de grote vraag van de deelnemers in ‘De Mol’. Ze zijn nog met zijn vijf, terwijl er één mol een vuil spel speelt. En daardoor vallen er slachtoffers: die moeten overgeven, die moeten overnachten in een auto en die voorgoed het spel moeten verlaten.

Voor Katrien is sinds vorige week het spel uit. Zij kan het niet meer zijn, en daar was ze van geschrokken, want ze was er rotsvast van overtuigd dat ze op het juiste spoor zat. Maar er zitten wel meer mensen op een verkeerd spoor...

Kinderspel in pretpark

Voor Baha en Pascale zou de opdracht kinderspel moeten zijn. Zij krijgen immers hulp, van een tiental Mexicaanse kindjes om in drie attracties succesvol cijfers te verzamelen. 11 logo’s in het Spiegelpaleis, de omgegooide clowns leveren een knuffel met het nummer 23 op en in de kindermolen ‘Supersonicos’ moeten hun kleine helpers “numeros todenos zoekenos”. Met 98 als resultaat en een mogelijke lockernummer van 130. En dat levert 1.000 euro op.

Maar ze moeten ook op Joke en Lloyd kunnen rekenen. Die worden kletsnat in de boomstammetjes, waar ze als verzopen waterkippen een grote rekensom moeten oplossen. Met als eindresultaat: 107, ook goed voor 1.000 euro.

Ondertussen haasten Pascale, Baha en de kindjes zich binnen het uur ook naar de achtbaan van Pieter en Steve. Maar dat doen ze niet meteen. Door opnieuw terug te gaan naar het Spiegelpaleis hebben ze eigenlijk geen tijd meer om bij de Chimaera hun lockernummer te vinden. Uiteindelijk blijkt dat niet zo erg te zijn. Want tijdens de talloze ritjes ging de maag van Steve - letterlijk en figuurlijk - steeds weer overkop. “Sterven naast een priester, je kunt toch niet beter willen”, zegt hij nog, maar het gaat van kwaad naar erger. De oudste kandidaat wil niet meer meerijden. Eerst lijkt het nog een mollenstreek, maar wanneer zijn maaginhoud er ook echt uitkomt, blijkt het toch allemaal te snel te gaan voor de dokter. Hij ziet het niet meer zitten om met actiefoto’s de oplossing van de droedel te vormen: ACHTER de S staat immers een TAND,wat op pagina 142 (en niet 105) staat in het groene boekje. De lockernummer is fout en de laatste 1.000 euro mogen ze op hun buik schrijven.

En die enthousiaste mascottes naast hun oefeningen? Dat zijn hun familieleden! Die herkennen ze feilloos, zelfs in een nijlpaardpak. En dat levert nog eens 1.000 euro op. Een topactiviteit voor de groepspot dus.

Coyote cinema

Op ons kleine scherm kijken de deelnemers naar het grote witte doek en beantwoorden vragen over zes bekende filmfragmenten. Een vraag over ‘Bridget Jones’ hint naar de schrijfster van ‘Pride and Prejudice’. Jane Austen? Nee, “Marc De Bel” gokt Lloyd. De 25 euro is voor Steve en Viviane die meteen ook verder rijden naar hun luxehotel, maar ook voor Pieter en Jasper die ervoor kiezen om het spel verder te spelen. Bij een fragment over ‘The Hangover’ doen ze het allemaal geweldig: 50 euro voor iedereen en Baha en Miet houden het voor bekeken.

‘Trainspotting’ en het nummer ‘Born Slippy’ van Underworld levert 100 euro op voor Joke en Fien, maar ook Lloyd en zijn mama. Bij ‘Scream’ verdient iedereen 200 euro, als ze niet wegrijden tenminste. Maar dan gaan de autolichten aan en rijdt iedereen weg, behalve Pieter en Jasper. Gevolg: 600 euro gemist. De achternaam van Matthew McConaughey lukt hen niet, en ook Helen Hunt herkennen ze niet. Ze blijven het langst, offeren zich op voor het spel, maar blijven achter zonder geld… en zonder nachtrust.

Van de mogelijke 10.000 euro schiet amper 1.075 over.

Verlaten winkelcentrum

In een indrukwekkende locatie, in een verlaten winkelcentrum krijgt iedereen 1.000 euro om te besteden aan auto’s, reizen, rugzakken, enzovoort. Het zijn heerlijke cadeaus voor hun familieleden, die ze zelf mogen kiezen. Al mogen ze het geld ook besteden aan het goede doel, wat Baha, Pieter, Steve, Pascale en Lloyd doen. Tenzij ze stiekem toch kiezen voor pasvragen...

Iedereen maakt zijn keuze, maar iedereen kan alles met één schot uit een paintballgeweer kwijtraken. En dat zorgt voor een ingewikkeld psychologisch spel, want wie afgeschoten wordt in de ‘Mexican Standoff’, verliest zijn pasvragen of de inhoud van de winkelkar. Als ze enkel de kandidaten met pasvragen afschieten, dan krijgen ze 3.000 euro.

Joke en Pascale schieten op elkaar, maar enkel Joke koos voor de pasvragen. Lloyd richt zijn wapen op Steve, maar de student koos zelf voor de pasvragen. Pieter stuurde zijn kogel naar Baha, maar Baha zelf naar Lloyd, net zoals Steve. Enkel Pieter kleurt niet rood: goed nieuws voor de Mexicaanse kindjes die dus 1.000 euro krijgen. De groepspot helaas niet.

‘De Mol’ speelt het hard: Steve geeft over, bijna iedereen speelt zijn eigen spel en Pieter moet in de auto slapen

Exit: dokter Steve

Fysiek had dokter Steve het moeilijk en het rode scherm valt net op tijd voor hem. De arts is dan toch niet de mol: hij wist écht niets van muziek en hij kon écht niet elke proef fysiek even goed aan. Maar hij blikt met plezier terug. “Want ‘De Mol’ heeft mij gegeven wat ik wou krijgen, dus ik ben gelukkig”, klinkt het sportief. Hij laat zijn vriendelijkheid en enthousiasme achter, én een totaal onleesbaar Molboekje. Tja, een dokter, hé.