Heeft u een kat of een hond? Dan past u beter op met dit schoonmaakmiddel van Action

Print
Heeft u een kat of een hond? Dan past u beter op met dit schoonmaakmiddel van Action

Wie een huisdier heeft, kan maar beter oppassen wat hij of zij koopt in Action. De budgetwinkel verkoopt immers een groene aanslagreiniger, die levensgevaarlijk kan zijn voor je trouwe huisdieren. Als een kat of hond aan het goedje van Green Boots likt, dan kunnen ze pijnlijke brandwonden oplopen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse televisieprogramma Radar.

De Universiteit van Utrecht boog zich over het schoonmaakmiddel, toen Radar meerdere meldingen binnenkregen van gewonde katten. Wat bleek: de reiniger is levensgevaarlijk voor huisdieren. “Het actieve bestanddeel van Green Boots is een in water oplosbare stof die levende cellen beschadigt door verbranding”, zo legt Ronette Gehring uit, hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht.

En dat is natuurlijk heel gevaarlijk voor de slijmvliezen in de mond van katten en honden. Als zij het goedje oplikken, of als er tijdens het kuisen teveel van de reiniger achterblijft op uw terras bijvoorbeeld, dan kan dat zware gevolgen hebben.

Niet alleen huisdieren lopen gevaar, ook mensen moeten waakzaam zijn als ze het product gebruiken. De giftige stof is immers niet verdund. “Zodra je het binnenkrijgt, beschadigt het meteen levend weefsel”, aldus Gehring.

Het middel is te koop in België en op de webshop. Action heeft laten weten aan Radar dat ze actie zullen ondernemen. Maar ze raden al hun klanten aan om voorzichtig om te springen met het product en hun huisdieren niet uit het oog te verliezen tijdens het schoonmaken met Green Boots.

Heeft u een kat of een hond? Dan past u beter op met dit schoonmaakmiddel van Action
Het product in kwestie. Foto: Action