© Photo News

Fiscus wil dading sluiten met Karel De Gucht

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft Karel De Gucht voorgesteld om te onderhandelen over een dading in zijn belastingzaak. Dat bevestigt De Guchts advocaat Bruno Cardoen zaterdag in De Tijd.

Al eind 2011 raakte bekend dat de BBI een dossier had geopend tegen oud-minister en oud-Eurocommissaris Karel De Gucht (Open VLD) en zijn echtgenote. Vrijdag moest de advocaat van het echtpaar opnieuw verschijnen voor de fiscale rechtbank van Gent voor een van de twee rechtszaken die de BBI tegen het koppel voert. De rechter heeft de zaak alweer uitgesteld tot april volgend jaar.

Maar na jaren procederen blijkt de belastinginspectie nu vragende partij te zijn om een dading te sluiten. “De BBI heeft ons inderdaad een officiële brief gestuurd om rond de tafel te gaan zitten. Mocht daar een voorstel uit voortkomen, dan zullen we dat als goede belastingplichtige bekijken. Maar dit is zeker niet ons initiatief. Wij hebben voldoende sterke argumenten om de stelling van de fiscus onderuit te halen. Wij sturen zeker niet aan op een dading. We denken dat we deze zaak zullen winnen”, zegt Cardoen.

Meer over Karel De Gucht

Aangeboden door onze partners