Inhuldiging Galgenmolen Berbroek

Print

Berbroek

Herk-de-Stad - De leerlingen van het 4de leerjaar van Campus Sint-Jan Berbroek mochten samen met juf Sara de feestelijke inhuldiging van de windmolen van Berbroek bijwonen. Gedurende de hele week leerden de leerlingen over wat erfgoed was, over de geschiedenis van de Galgenmolen en hoe windmolens werkten. De kinderen beleefden plezier aan taal en het spelen met taal rond molens met oude spreekwoorden.

Waarom ‘de mollers’ er een miniatuurmolen bouwden die nog steeds te pronken staat op het perk tussen de Grotestraat en de Lindestraat.

Juf Sara bracht samen met juf Sonja ook het thema kunst rond windmolens in de klas, zo maakten de kinderen schilderijen op doek naar het voorbeeld van Piet Mondriaan of tekenden windmolens op witte tegels zoals de Delftse blauwe tegeltjes, knutselden kijkdozen en windmolen met een brik, … De kinderen hebben er naar hartenlust kunnen aan werken en willen het thema volgende weken nog verder uitwerken. Ook in de andere klassen zal het thema van de Galgenmolen uitgewerkt worden als waardering voor dit stukje erfgoed van Berbroek dat in Bokrijk opnieuw werd gerestaureerd en opengesteld.

2 juni wordt er een pasta-dag georganiseerd door de school waar alle kunstwerken rond dit project van de verschillende klassen worden tentoongesteld.

De leerlingen van het 4de leerjaar hebben alleszins het project feestelijk mogen starten in naam van alle leerlingen van Campus Sint-Jan Berbroek!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio