Kiewit opnieuw in de ban van Levensloop

Print
Kiewit opnieuw in de ban van Levensloop

Foto: Chretien Paesen

Kiewit & Kiewit-Heide

Hasselt - Dit weekend wordt aan de sportpiste van Kiewit Levensloop 2018 georganiseerd. Het belooft weer een feestelijk event te worden waaraan iedereen kan deelnemen. Vorig jaar stapten 140 ‘Vechters’ (kankerpatiënten) en 3190 deelnemers mee in de 24-uren durende Levensloop.

Zaterdag wordt de plechtige openingsceremonie gehouden in en langs de piste. De ‘Vechters’ zullen dan voorgaan in de optocht om 14u30. Peter en meter van Levensloop 2018 zijn niemand minder dan Loredana en Pat Krimson. 2Fabiola zal dan om 15u en ook op zondagnamiddag een performance geven. Er staan tal van animatie- en informatiestanden opgesteld in Kiewit. Oud en jong zullen zeker hun gading vinden. Gedurende heel het weekend staat een heus kinderdorp ter beschikking voor de jongste bezoekers.
De kaarsenceremonie is niet te missen op zaterdagavond. Honderden papieren zakjes, elk met een boodschap, worden dan langs heel de piste geplaatst en allen deelnemers en vrijwilligers wandelen dan in stilte rond de omloop. Zondag wordt de slotceremonie voorafgegaan door de Boezeroenen, Music@Five en Pat Crimson.
Levensloop is een wereldwijd concept, overgewaaid uit de V.S. Het vindt in 29 landen plaats. Thelma Suson, Lead Volunteer van de A.CS, komt speciaal speciaal uit Amerika overvliegen om de Hasseltse Levensloop mee te maken. Zij zal ook twee Limburgse “Global Heroes of Hope” nomineren als Belgische ambassadeurs voor Levensloop.
Op zaterdag 28 april en zondag 29 april verwacht de organisatie dan ook heel wat volk op de atletiekpiste van Kiewit. Tot nu toe hebben 45 teams met 1204 deelnemers ingeschreven en het aantal gaat beslist nog groeien.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio