Vakantie

Raak je het noorden kwijt op Airbnb? Deze site wil je daarmee helpen

Print
Raak je het noorden kwijt op Airbnb? Deze site wil je daarmee helpen

Foto: Shutterstock

Op Airbnb staan miljoenen advertenties en dus is er simpelweg te veel keuze. Om je dat kiezen wat makkelijker te maken, bestaat er een tool: Airdna. Zo krijg je steevast het beste logement te pakken. Alleen is er één nadeel: ook daaraan hangt een prijskaartje.

Toen Scott Shatford op een dag aan het grasduinen was in het aanbod van Airbnb raakte hij plots de kluts kwijt. Er waren gewoonweg te veel advertenties, zelfs als hij enkel voor diegene van een Superhost had gekeken. Om het selectieproces voor zichzelf en anderen makkelijker te maken, bedacht hij uiteindelijk de tool Airdna

"Ik begon alle data te verzamelen die voorhanden was en dat van alle logementen", vertelt hij. Daaruit bleek uiteindelijk dat liefst 82 procent van alle aangeboden logementen een score van 4,5 haalde. Wie daaronder ging, deed het dus al opmerkelijk slecht. En daarom moest Shatford nog dieper gaan inzoomen. Zo kijkt Airdna ook naar wie een status heeft als Superhost, hoeveel reviews een advertentie heeft, wat er in die recensies staat, naar de ratings, hoe vaak en hoe snel de host antwoordt, de mogelijkheid om direct te boeken, de annulatievoorwaarden en nog veel meer.

Addertje

Alleen zit er een addertje onder het gras. Wie de website bezoekt, krijgt bijvoorbeeld wel wat algemene gegevens te zien. Maar om specifiek de beste advertenties te zien te krijgen, moet je 29,95 dollar per maand betalen, of zo'n 24 euro. Zie je dat prijskaartje als reiziger niet zitten? Dan nog kan het eventueel interessant zijn als je zelf van plan bent om een kamer te verhuren.

Niet te missen