Pop up in vroegere krantenwinkel

Pop up in vroegere krantenwinkel

Foto: Bart Bijnens

Lummen - Op vrijdag 20 april opent in de vroegere krantenwinkel in de Dorpstraat de pop up keRIAmiek & co.

Sinds de verhuis van De Pershoek naar het rondpunt Oostereinde-Ringlaan stond de winkel op de hoek van de Dorpstraat leeg. Terwijl er een nieuwe bestemming wordt gezocht, krijgt het huis tijdelijk nieuwe bewoners. Van 20 april tot en met 13 mei neemt keRIAmiek & co zijn intrek in een van de bekendste winkelpanden van Lummen.

KeRIAmiek&co is een groep van 11 keramisten die voor hun hobby allemaal verbonden zijn aan het gelijknamige atelier van Ria Brams in de Oostereindestraat. "We speelden al langer met de idee om als groep eens naar buiten te komen, maar het was niet evident om een locatie te vinden in Lummen-centrum. Nu zowel de Blokker als de krantenwinkel leeg kwamen te staan, hadden we plots twee mogelijkheden en hebben we de knoop doorgehakt. De keuze is uiteindelijk gevallen op de voormalige Pershoek, omdat we de winkel met onze groep gezellig kunnen inrichten."

Moederdag

De 11 keramisten tonen in de pop up een overzicht van hun werk van de laatste jaren. De collectie gaat van echte kunstwerken uit klei tot gewone gebruiksvoorwerpen. "Ideaal ook voor een geschenkje voor Moederdag", lacht Ria Brams. Op Moederdag zelf is de winkel trouwens ook open en ligt er een gratis cadeautje klaar voor alle mama's.

De deelnemende keramisten: Annick Wouters, Christiana Voet, Gerda Briers, Helga Houtmeyers, Hilde De Clerck, Jean Aerts, Kristel Schepers, Lies Vanderperre (Gitte, Eppe en Sterre), Linda Vandeweyer en Marie-Thérèse Kerkhofs.

Openingsuren: open van 20 april tot en met 13 mei. Op vrijdag van 13 tot 16u, op zaterdag en zondag van 10-16u. Ook open op 30 april (avondmarkt) van 17-22u.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio