400 toeschouwers voor try-out showkoor Rise Up

Print
Hamont-Achel - 'Op weg naar het wereldkampioenschap in Pretoria, Zuid-Afrika'. Zo titelt het programmaboekje van het spektakel waarvan showkoor Rise-Up alvast een try-out gaf in de Walburg in Hamont-Achel. Het showkoor is nu officieel op weg naar Zuid-Afrika. Wat oorspronkelijk een ver-van-hun -bedshow leek, komt nu wel echt spannend dichtbij.

De namiddag startte overweldigend met het lijflied 'Rise Up'. Heel de zaal was meteen onder de indruk van de nieuwe zelf ontworpen uniformen en bijpassende schoenen. Vooral de mooie opdruk 'Rise up' op de kleedjes en de blauwe veters in de witte sneakers, maakte het geheel echt af. Het was een lust voor het oog om de performance te zien evolueren. Nadat de kop eraf was, brachten de koorleden enkele verplichte nummers voor het komend EMJ (Europees muziekfestival voor de Jeugd). Daarvan werden '’t ros beiaard' en later ook het Vlaamse 'Marieke' mooi vertolkt.

Showkoor Rise-Up is klaar voor het EMJ, zoveel is zeker. Karin Lauwers, bijgestaan door toetsenman en mededirigent Axel Freire en choreograaf en verantwoordelijke voor de kostuums Sander Camps, hebben er samen een top show van gemaakt. Te gast op deze try-out was de Odacs dance company. Zij brachten met een heel afwisselend en verfrissend programma een intermezzo tussen het wedstrijdprogramma van Rise Up en brachten onder meer hun prijswinnende wedstrijdchoreografie door choreografe Maxime Bruys. Het was een echt spektakel, prachtig om te zien.

Showkoor Rise up eindigde de namiddag, begeleid door enthousiaste djembéspelers uit Overpelt, met een echt Afrikaans dansritme en sfeervolle Afrikaanse songs, 'Shosholoza', 'Siyahamba' en het wereldbekende 'Pata Pata', waarmee het ook een staande ovatie kreeg, meteen het teken van grote waardering van het publiek. Mooier konden ze niet afsluiten. De broodnodige sponsors, ouders, vrienden, sympathisanten en drijvende kracht Ann Vanduffel werden uitvoerig bedankt voor hun steun. Zonder hen zou de deelname aan dit wereldkampioenschap niet mogelijk geweest zijn.

Copyright foto's: AB

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio