Pannenkoeken, kiss & ride en ontploffingen: de strafste video’s van deze week

Print
Pannenkoeken, kiss & ride en ontploffingen: de strafste video’s van deze week

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

1. Leden Facebookgroep verdelen teveel aan snoepgoed op laattijdig paasfeest

Video: EW

Een brug vormen tussen de noden van de ene en de overschotten van de andere. Dat is al bijna een jaar het doel van de Hasseltse Facebookgroep ‘Zonder honger naar bed’. En dus organiseerden ze tien dagen na Pasen nog een paasfeest voor al hun leden. Zonder vijgen, wel met clowns, cupcakes, pannenkoeken à volonté en een zakje lekkers voor 80 kinderen. “Dankzij een eenvoudige oproep in onze groep hebben we dit volledig gratis kunnen organiseren”, zeggen de vier beheerders.

LEES MEER: “OVERSCHOTTEN PAASCHOCOLADE AAN 80 KINDEREN GESCHONKEN”

2. Nieuwe kiss & ride aan station van Hasselt zorgt voor verwarring: zo moet het wél

Video: spa en pebs

De nieuwe kiss&ride-zone aan het station van Hasselt zorgt voor beroering. De vroegere K&R-zone tegenover de ingang van het station is verhuisd richting het gerechtsgebouw en vervangen door een parking enkel voor taxi’s. Maar automobilisten zijn de weg kwijt. De nieuwe parking staat amper aangegeven en de taxichauffeurs zijn gefrustreerd over het tekort aan taxistandplaatsen.

LEES MEER: Nieuwe kiss & ride aan station van Hasselt zorgt voor verwarring: zo moet het wél

3. Chinezen blazen bevroren rivier op

In het noordoosten van China is de bevroren Heilongjiang-rivier helemaal de lucht in geblazen. De ijsmassa vormde een gevaar voor de omwonenden. De rivier vormt een natuurlijke grens tussen China en Rusland.

LEES MEER: Chinezen blazen bevroren rivier op

4. Angie Keuppens wil met rolstoel van Scherpenheuvel naar Overpelt

Video: ANB

Drie jaar geleden werd bij de 43-jarige Angie Keuppens Parkinson vastgesteld en belandde ze in een rolstoel. Op 5 mei neemt ze deel aan een tocht van Scherpenheuvel naar haar woonplaats Overpelt. Een krachttoer van 50 kilometer waarmee ze geld wil inzamelen voor een goed doel. “Ik wil fondsen werven voor de G-sport (gehandicaptensport, nvdr.) die het Revalidatie en MS Centrum in Overpelt aanbiedt. Wekelijks ervaar ik zelf hoe waardevol het is”, luidt haar motivatie.

LEES MEER: “50 kilometer lange krachttoer ten voordele van G-sport”

5. Limburger neemt als eerste Belg ooit album op met London Philharmonic Orchestra

Video: pebs

Klarinettist Roeland Hendrikx (48) uit Hamont-Achel heeft als eerste Belg ooit een klassiek album opgenomen met het gerenommeerde London Philharmonic Orchestra. Hij deed dat in de Henry Wood Hal, waar Leonard Bernstein ooit nog met het stokje zwaaide.

LEES MEER: Limburger neemt als eerste Belg ooit album op met London Philharmonic Orchestra