Genkse Carrefour-hypermarkt blijft toch open

Print
Genkse Carrefour-hypermarkt blijft toch open

Foto: CB

Genk -

Carrefour zal niet helemaal verdwijnen uit Shopping 1 in Genk. De hypermarkt zal worden omgevormd tot een kleine supermarkt. Dat maakte de directie vrijdagmiddag bekend tijdens een ondernemingsraad.

De directie van Carrefour heeft bevestigd dat de huidige vestiging in Genk toch kan open blijven en dat minimaal tot eind 2019. “De huidige hypermarkt kan open blijven door hem om te vormen tot een geïntegreerde supermarkt en hem onder de arbeids- en loonvoorwaarden van een geïntegreerde supermarkt tot het einde van het huurcontract in december 2019 uit te baten. Tegen dan zullen alle mogelijke alternatieven gezocht worden om een rendabele commerciële activiteit in de stad te kunnen verderzetten”, luidt het bericht dat de directie verspreidde.

Ook de Carrefour-hypermarkt in Angleur wordt omgevormd. In Genk werkt een 80-tal mensen, in Angleur zijn zo’n 140 mensen aan de slag. In totaal zou de geplande herstructurering 1.200 werknemers van Carrefour treffen. Volgens de vakbonden kunnen zo’n 180 jobs minder verdwijnen dan aangekondigd.