Ouders en grootouders bouwen mee aan speelplaats van Methodeschool Ondersteboven

Print
Leopoldsburg - Methodeschool Ondersteboven stelt ouderparticipatie op prijs. Op meerdere manieren proberen ze er de ouders en grootouders zoveel mogelijk te betrekken binnen de school. Zo werden er meerdere werkgroepen opgericht samen met de ouders, waaronder ‘De groene speelplaats’.

Samen steken de school en de ouders de handen uit de mouwen door ouderbabbeltjes tijdens vergaderingen, chatverkeer en persoonlijke aanspreekmomenten. Iedereen draagt zijn steentje bij. Ofwel door materiaal te verzamelen, klusjes te komen uitvoeren of mee te helpen brainstormen.

De eerste stap was uiteraard luisteren naar de noden en behoeftes van de kinderen. Van daaruit ging de school met de ouders aan de slag om hun ideeën uit te werken. Zo werden dit schooljaar al heel wat ditjes en datjes samen opgebouwd. "We denken dan aan onze wilgenhut op het grasveld, die we in de vakantie zijn komen opbouwen samen met enkele ouders", klinkt het bij methodeschool Ondersteboven. "Hier worden sporadisch praatrondes in gehouden, voorleesmomenten, koeken of fruittijd. De modderkeuken bij de kleuters die samen met een grootvader werd gemetseld. De kleuters leerden heel wat bij die dag, want ze mochten zelf een handje toesteken."

Daarnaast is er ook de natuurlijke haag die samen met de kinderen en een papa rondom de compostcontainer werd gebouwd en gepuzzeld. De kinderen bouwen zo veel mogelijk mee aan de speelplaats. Ouders en leerkrachten doen al het nodige om binnen de schooluren de wensen uit te voeren, zodat de kinderen het proces mee krijgen en de opbouw van de speelplaats concreet kunnen ervaren en beleven.

"Er is nog een lange weg te gaan, maar samen kunnen wij dit aan", klinkt het nog bij de school. "Het zaaiseizoen komt er weer aan, dus ook onze bloemenweide en moestuinen worden weer opgefrist. Hiervoor kwam een opa onze grasstroken omploegen. Samen bouwen wij aan onze school. Zowel de kinderen, ouders, grootouders en leerkrachten."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio