VIDEO. Twee cipiers betrapt tijdens actie tegen drugstoerisme

Print
Voeren - Bij een controle tegen drugstoerisme aan de grensovergang langs de E25 in Moelingen (Voeren) heeft de politie donderdagavond 25 processen-verbaal opgesteld voor het bezit van drugs. Drie gecontroleerden kregen een pv voor verboden wapendracht. Ook twee cipiers werden betrapt met drugs op zak.

Negentien politiemensen uit Spanje en hun politiehond hebben donderdagnamiddag deelgenomen aan een controle tegen drugstoerisme aan de grensovergang langs de E25 in Moelingen (Voeren). De Spaanse agenten zijn in opleiding bij de collega’s van de dienst hondensteun van de federale politie in Neerhespen (Linter).

De controle gebeurde samen met de lokale politie van Voeren, het Limburgse interventiekorps, de Nederlandse politie en Spaanse agenten in opleiding. Belgische en Nederlandse motoragenten plukten voertuigen van de autosnelweg en leidden de bestuurders af naar de parking bij het oude douanekantoor. Onder toezicht van de mensen van de dienst hondensteun mochten de Spaanse politiemensen en hun honden het onderzoek uitvoeren. De honden sprongen in de wagens en besnuffelden de inzittenden. Al bij de eerste voertuigen was het prijs en vonden de honden gebruikershoeveelheden cannabis.

Tolken

De Spaanse agenten zijn in opleiding bij de collega’s van de dienst hondensteun van de federale politie in Neerhespen (Linter). “Om de communicatie met de Spaanse collega’s te vergemakkelijken, wordt een aantal tolken voorzien. Zelfs iemand uit ons korps zal als tolk optreden", vertelt korpschef Ronin Cox van Voeren. "De wagens worden eruit gepikt met behulp van de ANPR-camera’s (automatische nummerplaatherkenning) en op basis van het buikgevoel van de politiemensen."

De politiemensen uit onder meer Gijon, Getafe, Benidorm, Jumilla in Murcia en Valencia hebben de opleiding in België zelf bekostigd. Ze overnachten in de legerkazerne van Campus Saffraanberg in Sint-Truiden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio