Zware uitslaande brand in de Kloosterstraat in Voeren

Print
Zware uitslaande brand in de Kloosterstraat in Voeren

Foto: NiMe

Voeren -

Gisterennamiddag woedde een uitslaande woningbrand in de Kloosterstraat 9 in ’s-Gravenvoeren. De volledige bovenste verdieping en het dak brandden uit. Op de eerste verdieping en op het gelijkvloers was er veel rook- en waterschade.

De brandweer van Voeren (Oost-Limburg) die versterking kreeg van de collega’s van Bilzen, Lanaken, Eijsden (Ned) en Herve-Battice kregen de brand onder controle. Er waren geen slachtoffers. De schade aan het pand was enorm. De aangrenzende huizen werden gevrijwaard. De Kloosterstraat is smal en dus konden slechts twee voertuigen het pand benaderen. Door het water van de Voerbeek was er wel voldoende bluswater.

“We werden geconfronteerd met een zware uitslaande brand,” zegt officier Peter Vanspauwen van de brandweer van Bilzen die de leiding had van de bluswerken. De brandweer van Voeren kon na de melding snel uitrukken met de pomp- en ladderwagen. Ook De Nederlandse collega’s van Eijsden stelden hun ladderwagen en interventievoertuigen ter beschikking. Ook de manschappen van Eijsden, van Lanaken, van Herve-Battice kwamen versterking bieden. De politie sloot de straat af voor alle verkeer. “De zolder van het pand in de Kloosterstraat werd volledig vernietigd door de vlammen en de rook. Omtrent het ontstaan van de brand hebben we momenteel geen idee of aanwijzingen. De oorzaak van de brandhaard zal de volgende dagen onderzocht moeten worden, “ aldus Peter Vanspauwen.

Voor de bluswerken was er geen tekort aan water. De brandslangen werden tot in de Voerbeek geleid en de koppelstukken van Voeren en Eijsden zijn compatibel.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio