Iconische DeLorean uit Back to the Future te koop

Print
Iconische DeLorean uit Back to the Future te koop

Ben jij een filmfanaat én heb je nog ergens 36.000 euro liggen? Nederlander Vincent Theelen heeft een DeLorean DMC-12 te koop staan. De sportauto flopte, maar vergaarde desondanks eeuwige roem. Met dank aan filmtrilogie ‘Back to the Future’

Een dure, trage en loodzware sportwagen vol kinderziektes. Zonder de razend populaire Back to the Future-trilogie was de DeLorean vrijwel zeker in de vergetelheid geraakt. Na zijn glansrol als tijdmachine in de kaskraker uit 1985 geniet de wagen een cultstatus onder autoliefhebbers. De DeLorean behoort nu tot een van de meest legendarische vierwielers ooit gemaakt.

Gokje

Sinds kort staat er eentje te koop in het Nederlandse Reuver. En dat is heel bijzonder. De fabriek in het Noord-Ierse Belfast ging in 1982 failliet. Nog voordat de filmklassieker uitkwam. Daarom zijn er nog geen negenduizend DeLoreans geproduceerd. 8.583 om precies te zijn.

Hobbyhandelaar Vincent Theelen (52) tikte de iconische wagen op de kop in Amerika. “Hij stond te koop aangeboden op eBay in New Jersey”, zegt Theelen. “Ik heb meteen toegehapt en de auto laten verschepen zonder hem in het echt gezien te hebben.” Daar heeft de Nederlander, die wel in is voor een risicootje, geen spijt van. “Voor een auto uit 1981 verkeert hij in goede staat. En dat is zeker niet vanzelfsprekend.”

Iconische DeLorean uit Back to the Future te koop

Theelen realiseert zich dat hij iets heel bijzonders in handen heeft. “Het is een ongelooflijk populaire wagen. De roestvrijstalen carrosserie en de vleugeldeuren zijn natuurlijk prachtig. Je ziet de wagen bijna nooit meer, maar iedereen kent ‘m.”

Toch is de autoliefhebber vastberaden zijn DeLorean te verkopen. “Ik haal mijn plezier uit de in- en verkoop van Amerikaanse klassiekers.” Wie de DeLorean wil inlijven zal daarvoor diep in de buidel moeten tasten. De sportwagen moet zo’n 36.000 euro kosten. Dat is bijna 10.000 euro minder dan de andere DeLorean die te koop aangeboden staat op de Nederlandse koopjessite Marktplaats.

Iconische DeLorean uit Back to the Future te koop