© Johan Jacobs

Helmut Lotti stond aan de rand van burn-out

Helmut Lotti kruipt uit een diep dal. Dat vertelt de zanger openhartig tijdens een interview met Dag Allemaal. “Er is een tijd geweest dat ik me minder goed voelde. Door een combinatie van factoren. En nee, Jelle (Van Riet, van wie Helmut vorig jaar scheidde, nvdr.) had daar niets mee te maken. Zij is er vooral mee het slachtoffer van geworden”, vertelt de zanger.

mrra

© Kurt Desplenter

Tijdens de opnames van ‘Liefde voor Muziek’ liep hij vrolijk rond, maar dat is een tijd heel anders geweest, zo geeft de zanger toe. Hij heeft een lange tijd heel slecht in zijn vel gezeten. “Er zijn zelfs nogal mensen die dachten dat ik ziek ben geweest. Ah ja, mijn haar was plots weg. En daarna knipte ik het heel kort. Er werd al snel gedacht dat ik kanker had gehad”, vertelt de zanger aan Dag Allemaal. Maar in plaats daarvan vocht hij eigenlijk tegen een burn-out.

Het probleem is volgens Helmut vóór de problemen in zijn huwelijk met Jelle begonnen. “Er is een tijd geweest waarin ik, tja, afgevlakt was. Ik stond toen zelfs aan de rand van een burn-out. ’t Had eigenlijk niets met mijn carrière te maken, maar alles met het gevoel dat ik had: dat m’n geluk telkens opnieuw door m’n vingers glipte. In ’t leven krijg je niet wat je verdient, leerde ik. En krijg je ook niet terug wat je zelf geeft. Da’s pijnlijk om vast te stellen, zo rond je veertigste”, vertelt de zanger. Het dreigde even boven mijn hoofd te groeien. Tot ik “stop” heb gezegd tegen alles.”