© BELGA

Belgische veldrijdster (27) onderging zware hersenoperatie om gezwel weg te halen

Jolien Verschueren heeft een zware operatie achter de rug. Dinsdag werd bij de 27-jarige veldrijdster een gezwel in de hersenen verwijderd. Het gezwel werd drie jaar geleden ontdekt na een val op haar hoofd, maar de dokters maakten zich niet ongerust.

bow

Toen bij een controle vorige week was gebleken dat het gezwel was gegroeid, wilden ze geen risico’s nemen en werd het verwijderd. De operatie is goed verlopen, maar er wacht haar een lange revalidatie. Ze mag minstens zes weken niet fietsen. Het is nog niet duidelijk of het gezwel goed- of kwaadaardig is, daarvoor is het wachten op de resultaten.

“Het kriebelt”

“Het kriebelt”, kan Jolien drie dagen na haar operatie alweer een beetje lachen. “Vanuit mijn ziekenhuisbed hier in het Gentse Maria Middelaresziekenhuis zie ik de wielertoeristen langs het kanaal rijden. Dat was blijkbaar ook mijn eerste vraag als ik wakker werd, woensdagavond. ‘Wanneer mag ik opnieuw fietsen?’ Maar er kwam geen concreet antwoord. Het zal zijn tijd nodig hebben.”

Jolien hoopt na het weekend het ziekenhuis te verlaten om thuis in alle rust verder te herstellen. “Groot vraagteken: het blijft nog enkele dagen wachten op definitief uitsluitsel of het goed- of kwaadaardig was. Dat wordt op dit moment onderzocht. Ik hoop echt dat er geen nabehandelingen meer nodig zijn”, blijft de dubbele winnares van de Koppenbergcross hoopvol”, klinkt het in een persbericht van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

“Ik ben strijdvaardig. Ik krijg veel steun van familie, vrienden én supporters. Dat doet deugd. Ook mijn geloof helpt me! Een extra troef die me door deze moeilijke periode helpt.” Jolien is kleuterleidster, maar kijkt een lange periode van inactiviteit tegemoet. “Sowieso schreef de behandelende arts mij een ziektebriefje tot eind mei voor, maar hij vertelde er meteen bij dat ik dit schooljaar wellicht niet meer voor de klas zal staan. Lawaai is nu ook niet de ideale remedie voor iemand die een hersenoperatie achter de rug heeft.”

Voorlopig geen fiets

Wat het fietsen betreft, wordt verwacht dat Jolien minstens zes weken moet wachten vooraleer ze opnieuw buiten mag fietsen. Maar ook dat is maar een prognose. “Aan de goesting zal het in elk geval niet liggen. Liever vandaag dan morgen. Al moet de pijn uiteraard eerst afnemen.”

Vanuit de ploegleiding wordt in elk geval alle druk geweerd. “Uiteraard krijgt Jolien alle tijd die ze nodig heeft om te herstellen”, klinkt het bij het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “Het eerste wat wij willen, is dat ze volledig herstelt en ze deze nieuwe tegenslag straks achter haar kan laten. We wensen haar het allerbeste!”