Bubbels van Haspengouws fruit

SINT-TRUIDENSeprosa, dat is de naam van een nieuwe mousserende wijn uit Haspengouw. Anders dan bij een traditionele schuimwijn wordt hij hoofdzakelijk gemaakt van appels en peren. Het productieproces is wel identiek aan dat van champagne. De bedenkers Eddy Leclere en Ghislain Houben willen hiermee een halt toeroepen aan de import van bubbels uit het buitenland en een oplossing bieden voor de fruitoverschotten in Haspengouw.

Bubbels van Haspengouws fruit0

SINT-TRUIDENSeprosa, dat is de naam van een nieuwe mousserende wijn uit Haspengouw. Anders dan bij een traditionele schuimwijn wordt hij hoofdzakelijk gemaakt van appels en peren. Het productieproces is wel identiek aan dat van champagne. De bedenkers Eddy Leclere en Ghislain Houben willen hiermee een halt toeroepen aan de import van bubbels uit het buitenland en een oplossing bieden voor de fruitoverschotten in Haspengouw.

Schuimwijn Seprosa kan oplossing ...