Overschot appels en peren vormt basis voor nieuwe Haspengouwse schuimwijn

Overschot appels en peren vormt basis voor nieuwe Haspengouwse schuimwijn

Eddy Leclere (tweede van rechts) en Ghislain Houben (links), de bedenkers van Seprosa, presenteerden hun Haspengouwse schuimwijn vrijdag op het bloesemterras in Zepperen. Foto: Raymond Lemmens

Sint-Truiden -

Seprosa, dat is de naam van een nieuwe mousserende wijn uit Haspengouw. Anders dan bij een traditionele schuimwijn wordt deze hoofdzakelijk gemaakt van appels en peren. Het productieproces is wel identiek aan dat van champagne. De bedenkers Eddy Leclere en Ghislain Houben willen hiermee een halt toeroepen aan de import van bubbels uit het buitenland en een oplossing bieden voor de fruitoverschotten in Haspengouw.

De nieuwe Haspengouwse fruitwijn werd vrijdagavond voorgesteld op het bloesemterras in Zepperen. Seprosa is een privéproject van Eddy Leclere, leraar aan de Tuinbouwschool in Sint-Truiden. Hij ...

Nieuwe Video's