Mode

Uit eten? Vier tips voor een comfortabele outfit

Print
Uit eten? Vier tips voor een comfortabele outfit

Foto: Jack & Jones // Only & Sons

Wanneer je op restaurant gaat, wil je vooral comfortabel kunnen zitten en eten. Met deze tips ga je stijlvol en comfortabel op restaurant!

Een hemd dragen? Kies voor een regular fit in katoen of polyester

Een hemd is altijd geschikt wanneer je op restaurant gaat. Comfortabel tafelen? Kies dan voor een hemd met regular fit, geen super slim of slim fit. Een regular fit heeft nog voldoende taillering om je figuur in de kijker te zetten, maar knelt een stuk minder wanneer je zit.

Ook het materiaal van je hemd is van belang: katoen is altijd een goede keuze. De stof geeft makkelijk mee, absorbeert vocht (lees: zweet) en als er wat van je eten of drinken op je hemd belandt dan krijg je de vlekken er ook gemakkelijk uit. Helemaal op veilig spelen? Een wit katoenen hemd kan mee in de kookwas! Heb je geen tijd om je om te kleden vooraleer je uit gaat eten? Kies dan 's morgens voor een hemd met een materialenmix van katoen en polyester: daarmee heb je het meeste kans om kreukvrij aan tafel te schuiven en hoef je je ten minste daar geen zorgen meer over te maken.

In een T-shirt op restaurant? Ja!

Je leest het goed, als het echt warm is, kan je zeker ook in een T-shirt stijlvol tafelen. Meer zelfs: een T-shirt of polo is zowel op gebied van mode als op gebied van comfort zelfs een betere keuze dan een hemd met korte mouwen. Al is er wel een verschil tussen een klassevolle Bretonse streep en een T-shirt met schreeuwerige print of een exemplaar in een knalkleur. Eenvoud is key. Kies voor een basic effen model met V-hals of een polo, dat staat meteen een stuk gekleder.

Laat je blazer thuis

Hoe gentleman proof hij ook is, een blazer zit niet bepaald comfortabel. Een stijlvol alternatief? Draag eens een cardigan of gekleed vest over je hemd! Met een cardigan of vest heb je geen last van mouwen die omhoog kruipen of schoudervullingen die plots een stuk te hoog zitten en ze zijn bovendien ook nog eens beter bestand tegen kreuken.

Kies voor een chino, geen jeans  

Man’s best friend, de jeansbroek, is geen goede keuze wanneer je uitgebreid op restaurant gaat. Een trendy chino ziet er niet alleen goed uit bij élke man, deze broek zit ook een stuk comfortabeler. Ga op zoek naar de perfecte pasvorm en maat, het zou zonde zijn dat een riem je comfy outfit teniet doet.

Tip: een outfit kan helemaal anders aanvoelen wanneer je gaat zitten. Een restaurantbezoek breng je al zittend door, dus probeer je ensemble thuis uit vooraleer je de deur uit gaat.