Sven Nys opent samen met zijn Anneke B&B

Print
Sven Nys opent samen met zijn Anneke B&B

Sven Nys aan de gloednieuwe B&B. Zijn partner en hij knapten het pand eerst op. Foto: jct

Tremelo -

Sven Nys heeft sinds zijn laatste veldrit in 2016 niet stilgezeten. Na het Sven Nys Cycling Center, heeft hij weer een nieuwe uitdaging: een B&B uitbaten. Samen met zijn partner Anneke opent hij SN Logies aan de voet van zijn Balenberg.

In februari 2016 zette Sven Nys op 39-jarige leeftijd en na 18 profseizoenen een punt achter zijn actieve wielercarrière. Op zijn lauweren rusten deed hij hierna allerminst. Enkele maanden later mocht hij immers officieel het nieuwe Sven Nys Cycling Center openen. Nadien richtte hij de Sven Nys Academy op, waar hij niet alleen wekelijks jongeren de kneepjes van het off road fietsen bijbrengt, maar ook zelf de populaire sportstages begeleidt.

Het Cycling Center zorgde ervoor dat er heel wat toeristen afzakten naar onze regio en kreeg intussen al 16.095 bezoekers over de vloer. Maar de bezoekers wilden meer. “Steeds vaker kreeg ik van mensen de vraag waar ze hier in de regio ergens konden overnachten”, aldus Sven Nys. “Behalve een B&B aan de andere kant van Tremelo, kon ik hen hierop niet meteen een passend antwoord geven, waardoor het idee ontstond om hier dan maar zelf een oplossing te creëren en in de buurt van de Balenberg zelf logies aan te bieden.”

Renoveren

Niet lang daarna diende zich een geschikt pand aan en hebben Sven Nys en zijn levenspartner Anneke niet lang getwijfeld en beslisten ze de stap te wagen. Vorig jaar kochten ze het pand, renoveerden het grondig en ontvingen deze week hun eerste gasten, een gezin met twee zonen, die in de buurt wilden gaan fietsen. “Ze hebben ook meteen gebruikgemaakt van onze ontbijtservice”, verklapt Sven.

Samen fietstochtje doen

Bezoekers die hoopten dat Sven Nys zelf elke ochtend eitjes zou bakken, zijn er echter aan voor de moeite. “We hebben hier voor een externe firma gekozen die, indien men dat wenst, dagelijks een mooie ontbijtmand brengt.” Maar eens samen een koffietje drinken, een klapke doen en op termijn samen een fietstocht ondernemen, daar kunnen de gasten dan weer wel op rekenen. En de échte sportievelingen, die kunnen er zelfs een hoogtestage krijgen. “Sporters die hier langer willen blijven kunnen hier ook op hoogte slapen”, geeft Sven nog mee.

“We hebben twee hoogtetenten die een voor een simulatie van 2.000 meter hoogte zorgen.” De dames, en misschien ook de heren kunnen er tenslotte ook terecht voor een heuse schoonheidsbehandeling. “Anneke heeft haar schoonheidssalon er ook in onder gebracht”, besluit Sven. “Ook op dit vlak wordt het lichaam hier verzorgd.”

INFO

Meer info: www.svennys.be