Technische problemen bij Kansspelcommissie: verslaafden kunnen toch gokken

Print
Technische problemen bij Kansspelcommissie: verslaafden kunnen toch gokken

Themabeeld. Foto: Boumediene Belbachir

De Kansspelcommissie heeft een zwarte lijst voor ernstig gokverslaafden. Zij worden de toegang ontzegd tot casino’s en goksites. Door technische fouten konden zij echter toch nog probleemloos aan het gokken slaan.

Schandalig en hypocriet, noemt J. de werking van de Kansspelcommissie die toeziet op gokspelen. “Ik durfde begin maart eindelijk de stap te zetten om mezelf op de zwarte lijst te plaatsen.”

Broodnodig, want de gokverslaafde verloor de voorbije jaren maar liefst 15.000 euro. “Toen ik drie weken later opnieuw inlogde op goksite Napoleongames.be lukte dat zonder problemen. Ik verloor weer 75 euro.”

Toen hij de Kansspelcommissie daarover contacteerde, zei die dat de uitsluiting van 12 maart actief was. Op verdere vragen werd niet meer geantwoord.

Nu blijkt dat een technische fout aan de basis van het probleem lag. Alle spelers van de zwarte lijst die onterecht toegang kregen tot goksites, zouden opnieuw geblokkeerd zijn. Het geld dat ze in die periode verloren, zal door Napoleongames.be worden terugbetaald.