Schoenenketen Torfs zegt ‘neen’ tegen bont

De Belgische schoenenketen Torfs schrapt bont vanaf de wintercollectie van 2018 uit het gamma. Dat kondigen de keten en dierenrechtenorganisatie Gaia aan in een gemeenschappelijk persbericht.

vwh

“Onze lijst ‘Handelaars zonder bont’ wordt steeds langer. Het ethische engagement van het bedrijf voorkomt dat duizenden dieren een wrede dood sterven, enkel en alleen voor hun pels”, staat er te lezen. In het kader van de internationale ‘Fur Free Alliance’, probeert GAIA kledingmerken ervan te overtuigen om bont uit de collecties te weren. Dat heeft in het verleden al tot succes geleid. Onder meer het Belgische JBC en Bershka kiezen niet meer voor pels in hun kledingontwerpen.

Collectief geweten

“Het doden van wilde dieren zoals nertsen enkel voor hun vacht is niet meer van deze tijd: niet voor de consument en ook niet meer voor de modewereld”, staat er nog te lezen. Wouter Torfs voegt eraan toe dat laarsjes met konijnenbont dertig jaar geleden heel populair waren. “Dat lijkt vandaag ondenkbaar te zijn. Dat stemt mij hoopvol over de evolutie van ons collectief geweten”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer