De lente komt (eindelijk) onze kant op

Print
De lente komt (eindelijk) onze kant op

Foto: DBA

Het is zover: de lente is (eindelijk) in zicht. Het kwik stijgt vanaf vandaag naar zo’n 17 graden en dit weekend mogen we ons zelfs aan 20 graden verwachten. Het KMI waarschuwt ook voor het risico op CO-vergiftiging.

Dinsdag krijgen we zacht weer met afwisselend zon en wolken met af en toe een bui. In de loop van de namiddag worden de wolken en de buien vanaf de Franse grens talrijker en intenser en is ook een donderslag mogelijk. Het blijft vrij zacht met maxima rond 11 of 12 graden in de Hoge Venen en van 14 tot 17 graden elders in het land. In de nacht is het meestal droog met brede opklaringen maar tegen de ochtend komen vanuit Frankrijk opnieuw regenwolken opzetten. Minima liggen tussen 6 en 9 graden.

Woensdag zijn er vaak hevige buien met onweer. Tussendoor is er ruimte voor enkele opklaringen. Met maxima in de buurt van 14 of 15 graden in het centrum blijft het vrij zacht.

Donderdag zijn er eerst enkele buien mogelijk. In de loop van de dag wordt het mogelijk droger vanaf het westen. Tijdelijk iets minder zacht. De maxima blijven steken rond 11 graden.

Vrijdag vaak zon. Vooral in het westen meer sluierbewolking en in de namiddag overal stapelwolken. Het blijft droog. Het kwik klimt tot 16 graden.

Tijdens het weekend wordt het warm met maxima rond 20 graden of lokaal zelfs wat meer. In de namiddag vormen zich weer wat stapelwolken, waaruit zeer plaatselijk een buitje kan vallen. Op de meeste plaatsen droog. Vooral maandag blijft het waarschijnlijk nog warm met een wisselende bewolking en kans op een lokale bui.