Penalty in laatste minuut nekt KRC Genk

KRC Genk is er niet in geslaagd om zijn eerste wedstrijd van play-off 1 te winnen. Tegen Club Brugge leken de Limburgers af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, totdat de videoref in de 91ste minuut de leider een penalty toekende. Refaelov kende geen genade en bezorgde Club de volle buit én een voorsprong van negen punten op AA Gent en Anderlecht. Club moet volgende zondag naar Gent, KRC Genk ontvangt zaterdag Standard.

gvdl

HERBELEEF. KRC Genk kan eerste wedstrijd in play-off 1 niet winnen na late penalty

Club kende de inzet van de wedstrijd. Bij winst zouden de Bruggelingen de kloof met eerste achtervolgers Gent en Anderlecht uitdiepen tot negen punten. Een vooruitzicht dat de Bruggelingen had moeten inspireren maar helaas voor het enthousiaste thuispubliek geraakte de motor niet op gang, ondanks een gevaarlijke poging van Wesley in de eerste minuut van de wedstrijd. Wie een Brugse

© JEFFREY GAENS

walkover verwachtte, kwam bedrogen uit. Het Genkse middenveld domineerde waardoor het voor Brugge zo belangrijke duo Vormer - Vanaken niet aan voetballen toe kwam. Aan de overzijde dreigde de vaardige Pozuelo met een laag schot, centimeters naast.

Toch kwam Brugge bijna op voorsprong na een vrije trap. Denswil verraste de Genkse defensie met een lage voorzet, de vrijgelaten Mechele devieerde de bal tegen de onderkant van de lat. Maar daar bleef het ook bij voor Club. Genk lag zeker niet onder in het spel maar ook de Limburgers kwamen niet aan uitgespeelde kansen.

© JEFFREY GAENS

Weinig beterschap

Ook na de koffie viel er nauwelijks beterschap te bespeuren, ondanks een snelle start van Genk. Pozuelo knalde op de vuisten van Vermeer, ook de rebound van Trossard strandde op het lichaam van de Nederlandse doelman van Club. De Limburgers bleven het Brugse middenveld afbluffen waardoor de competitieleider niet in zijn gewone doen geraakte. Coach Leko wisselde Wesley en Diaby voor Refealov en Dennis maar ook deze dubbele vervanging zette niet meteen zoden aan de dijk. En als de Bruggelingen al eens de ruimte vonden, dan stond er achteraan bij Genk een sterke Aidoo secuur te verdedigen. De schaarse kansen die Club in het slotkwartier wist te verzamelen, werden matig afgewerkt. Doelman Vukovic moest geen mirakels verrichten om de netten proper te houden.

Tot de laatste minuut. Refaelov speelde Vormer aan in de grote rechthoek. De kapitein ging over een Genks been waarop scheidsrechter Visser na advies van de videoref de bal op de stip legde. Refaelov faalde niet en bezorgde Club een ietwat gevleide maar belangrijke zege.