© © Jorge B. Garrido/belgaimage

Groene flesjes Stella Artois teruggeroepen wegens mogelijke stukjes glas

Brouwer AB InBev roept in een tiental landen, waaronder België, groene flesjes Stella Artois van 33 centiliter terug, omdat er mogelijk stukjes glas in zitten. Over hoeveel flesjes het precies gaat, wil AB InBev niet zeggen, maar de brouwer benadrukt dat het om “een zeer beperkt aantal” gaat.

gjs

In flessen gemaakt door een externe glasproducent werden “afwijkingen ontdekt die ervoor kunnen zorgen dat kleine stukjes glas loskomen en mogelijk in het bier zouden kunnen vallen”, zo luidt het. De meeste flesjes kwamen terecht in de Verenigde Staten en Canada.

In België zijn de gevolgen beperkt, omdat Stella Artois hier meestal in bruine flessen verkocht wordt. De betrokken flesjes worden verkocht bij Delhaize en in “een zeer beperkt aantal cafés en restaurants”. Wie een groen flesje van 33 cl heeft, kan op het label de houdbaarheidsdatum (20 of 21 mei 2018), de verpakkingscode (49) en de tijdcode checken.

Ook in Nederland, Spanje, Malta, Cyprus, Griekenland, Portugal, Ile de la Réunion en Polen worden maatregelen getroffen.

Meer informatie op stellaartoischeck.expertinquiry.com.