© Jan De Meuleneir/Photo News

Verrassende nummer 2 van de Ronde verlengt contract bij Trek-Segafredo tot 2020

Mads Pedersen heeft zijn contract bij Trek-Segafredo verlengd tot 2020. Dat heeft de WorldTour-formatie bekendgemaakt. De 22-jarige Deen werd zondag nog tweede in de Ronde van Vlaanderen, achter de Nederlander Niki Terpstra.

Pedersen rijdt sinds 2017 voor Trek-Segafredo. In zijn eerste jaar bij het team won hij onder meer de Ronde van Denemarken en de Ronde van Poitou-Charentes. Ook kroonde hij zich in 2017 tot Deens kampioen. Dit jaar triomfeerde Pedersen in de tweede etappe van de Herald Sun Tour, werd hij tweede in de Ronde van Vlaanderen en vijfde in Dwars door Vlaanderen.

laden.....

“Ik voel me echt thuis in dit team”, stelt Pedersen in een persbericht. “Door het vertrouwen dat ik gekregen heb, kon ik enorm groeien. Ik ben er zeker van dat ik bij Trek-Segafredo het best af ben om me verder te ontwikkelen en ervaring op te doen, zeker in de klassiekers. Uiteraard ben ik heel trots op mijn resultaten van de afgelopen week. Maar ik ben nog jong en ik heb nog extra ervaring nodig. Ik hoop dus op meer. Nu concentreer ik me op Parijs-Roubaix, mijn favoriete koers. Misschien kan ik die binnen een aantal jaar winnen.”

“Toen we Mads vorig jaar aantrokken, wisten we natuurlijk dat hij heel veel potentieel heeft. Dat bewees hij in zijn eerste seizoen bij ons met vijf zeges”, aldus manager Luca Guercilena. “Zijn prestaties in de voorbije week, en zeker zijn ongelooflijke tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen, overtroffen echter onze verwachtingen. We hoopten dit te bereiken binnen enkele jaren. Dat hij dit nu al kan als 22-jarige voorspelt een prachtige toekomst, een toekomst die we graag met hem willen delen!”