© Photo News

Naesen en AG2R verkennen de kasseien van Parijs-Roubaix tot twee keer toe

Heel wat ploegen verkennen Parijs-Roubaix komende week. De meeste teams doen dat op donderdag en vrijdag. AG2R verkent zelfs twee keer de Hel van het Noorden.

AG2R verkent net zoals vorig jaar de kasseien van Parijs-Roubaix twee keer. Donderdag start de verkenning in Troisvilles, de eerste van 29 kasseistroken. “We doen een verkenning van zo’n drie uur”, klink het bij de ploeg van Belgisch kampioen Oliver Naesen. “Vrijdag wordt dan een tweede verkenning ingelast met het team.”

Het wordt die donderdag trouwens druk op de kasseistroken, al verkennen de meeste teams niet de eerste stroken zoals AG2R en starten ze pas iets voor het Bos van Wallers. “Trek-Segafredo verkent vanaf Haveluy en vertrekt omstreeks 11u”, zegt persverantwoordelijke Elke Weylandt. “Daarna gaat het tot en met Carrefour de l’Arbre.“

Ook EF Education First met Sep Vanmarkce verkent op donderdag. “Dat is de meest logische dag om te verkennen”, aldus ploegleider Ken Vanmarcke. “Daags na de Scheldeprijs waar Sep zoals gepland niet zal starten. Wij vertrekken omstreeks 11u vanaf Denain.”

Ook Greg Van Avermaet met zijn team BMC, Peter Sagan met zijn Bora-hangsgroheploegmaten en Lotto Soudal verkennen op donderdag. Quick-Step Floors maakt de kasseien dan weer onveilig op vrijdag wanneer AG2R dan ook zijn tweede verkenning afwerkt.