© HBvL

Laat de brandweer weten of er nog een huisdier in je woning zit met deze sticker

Veertien Oost-Limburgse gemeenten hebben samen een huisdierensticker gelanceerd. De bedoeling is dat eigenaars van huisdieren deze sticker op een raam aan de voorgevel kleven en aanduiden hoeveel huisdieren er aanwezig zijn. Zo kunnen hulpverleners snel zien of er huisdieren zijn in de woonst en hen redden als de omstandigheden dat toelaten.

“Dit vergemakkelijkt voor een stuk het werk van de brandweer”, legt Dominic Knapen, commandant van de brandweerzone Oost-Limburg, uit. “Tot nu toe was het tijdens een interventie kwestie van goed rondkijken en -vragen om eventuele huisdieren te lokaliseren.”

© HBvL

De sticker is vanaf 9 april af te halen in de gemeentehuizen van de veertien deelnemende steden en gemeenten. Het gaat om As, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Opglabbeek, Riemst, Voeren en Zutendaal.

“Er was regelmatig vraag vanuit de bevolking naar zo’n huisdierensticker, en ook bij de steden, gemeenten en onze brandweerzone Oost-Limburg”, vertelt de burgemeester van Genk, Wim Dries.

Het initiatief komt overgewaaid vanuit West-Vlaanderen. Ook elders in Vlaanderen werden dergelijke stickers intussen geïntroduceerd, en ook het Brussels gewest kondigde aan aan zo’n zelfklever te werken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio