© AFP

Zuckerberg reageert op schandaal bij Facebook: “Paar jaar nodig om problemen op te lossen”

Topman Mark Zuckerberg van Facebook denkt dat het een paar jaar zal duren om de problemen met privacy bij het sociale netwerk op te lossen. Dat zei hij in een interview met nieuwssite Vox.

gjs

“Ik denk dat we ons uit dit gat kunnen graven, maar dat zal wel een paar jaar duren. Ik zou graag willen dat we deze zaken in drie of zes maanden kunnen oplossen, maar ik denk dat de realiteit is dat dit gewoon langere tijd nodig heeft”, aldus Zuckerberg.

Bij Facebook zijn er zo’n 14.000 mensen bezig met de beveiliging, verzekerde hij. Zuckerberg wees er nog op dat dit jaar belangrijk wordt, met verkiezingen in onder meer de VS, India, Brazilië en Mexico.

Facebook is in grote verlegenheid gebracht door het misbruik van persoonsgegevens van tientallen miljoenen gebruikers. Op de beurs kreeg het bedrijf rake klappen en verschillende parlementen willen Zuckerberg op het matje roepen.

Inmiddels heeft Facebook al stappen aangekondigd om de privacy van gebruikers beter te waarborgen. Zo heeft het sociale netwerk de privacy-instellingen op zijn platformen beter zichtbaar gemaakt. Ook is het gebruikers eenvoudiger gemaakt om gegevens te wissen.

Meer over Facebook