© BELGA

Air Belgium vliegt vanaf 30 april naar Hongkong

Luchtvaartmaatschapij Air Belgium vliegt op maandag 30 april voor het eerst tussen Charleroi en Hongkong. Vanaf dan worden beide steden vier keer per week met elkaar verbonden, zo maakte Air Belgium maandag bekend.

De vluchten vertrekken op maandag, woensdag, donderdag en zondag om 14.00 uur op de luchthaven van Charleroi. Ze landen de ochtend nadien, om 7.30 uur, op Hongkong International Airport. De vluchten vanuit China worden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag rond 18.30 uur op Charleroi verwacht.

De maatschappij start dinsdag de ticketverkoop op. Ze belooft tickets vanaf 499 euro voor een heen- en terugvlucht.

Air Belgium is niet de enige maatschappij die vliegt tussen België en Hongkong. Cathay Pacific startte een week geleden met vluchten op Brussels Airport. Deze maatschappij biedt op haar website tickets aan vanaf 620 euro voor een retour.

In totaal zullen er tijdens het zomerseizoen zelfs achttien verbindingen per week plaatsvinden tussen België en China. Luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines vliegt vanuit Zaventem op Peking (vijf keer per week), Shanghai (drie keer per week) en Shenzhen (twee keer per week).

Ook Air Belgium wil de komende maanden naar nog meer Chinese steden gaan vliegen. Daarvoor zouden er nog twee A340’s aan de vloot worden toegevoegd.

De maatschappij voerde overigens vorige week al haar allereerste commerciële vlucht uit. Het ging om een verbinding Amsterdam-Paramaribo in opdracht van Surinam Airways. Mogelijk volgen er nog dergelijke ad hocvluchten.