Vettig haar en droge puntjes? Deze beroemde kapster heeft een tip voor je

Jen Atkin, de haarstyliste die regelmatig het haar van half Hollywood en de hele familie Kardashian onder handen neemt en met Ouai één van de populairste haarlijnen van het moment lanceerde, heeft af en toe ook nog tijd om een tip te delen.

tib

Atkin deelde haar advies voor wie last heeft een hoofdhuid die snel vettig wordt, maar tegelijk ook de droge puntjes moeilijk gehydrateerd krijgt.

“Niemand denkt eraan, maar als je een vettige hoofdhuid hebt, moet je je haar met twee verschillende shampoos wassen. Want je wortels en je puntjes zijn echt verschillende soorten haar”, zegt Atkin aan Cosmopolitan. “Denk er maar eens aan: de puntjes van je haar zijn soms gekleurd, beschadigd door de hitte en dus een beetje dood. Dus kan je een hydraterende shampoo gebruiken op de puntjes en een meer reinigende shampoo op je hoofdhuid. Was eerst de wortels, dan de puntjes en je kan weer verder”.

Nog een trucje van Atkin: je hoeft je conditioner niet af te stemmen op je shampoo. Gebruik gerust twee verschillende merken door elkaar, zolang je maar rekening houdt met wat je hoofdhuid en je puntjes nodig hebben.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet te missen