© Luc Smeets

© Luc Smeets

© Luc Smeets

© Luc Smeets

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Eenhoorn Hoelmec blijft jaartje langer op Abdijsite Herkenrode

Leerlingen en personeelsleden van het Don Bosco Technisch Instituut Helchteren waren afgelopen week aan de slag om de mobiel Hoelmec, een witte eenhoon die beweegt op zonne-energie, terug te plaatsen naast de vlonder in de Kruiden- en Inspiratietuin van de Abdijsite Herkenrode.

Luc Smeets

Georges Castro, bestuurder van de Herkenrode vzw: “We zijn heel blij dat de directie van Technisch Instituut Don Bosco beslist heeft om de mobiel Hoelmec, die tot stand kwam in het project Vakkundig balanceren, een jaar langer wil laten staan. Zo zal het publiek opnieuw kunnen kennismaken met het vakmanschap van leerlingen uit het technisch – en beroepsonderwijs.” Een tweede mobiel, een blauwe 'Eenhoorn met een Hart' van het Go! Atheneum van Overpelt, is vorig jaar al geschonken door Herkenrode vzw aan de Abdijsite en zal dus ook verder te bewonderen zijn in de inspiratie- en kruidentuin.Schepen Karolien Mondelaers: “Voor de abdijsite Herkenrode waar natuur en cultuur samenkomen, zijn deze aanwinsten weer een mooie aanvulling naast het eerder klassieke beeldhouwwerk van Vandereycken in de kruidentuin en de meer moderne installatie van Hans Opdebeeck. De kunstwerken van de leerlingen zijn natuurlijk van een andere orde, maar geven evenzeer de waardering voor het vakmanschap weer voor de bezoeker.”

Zondag 8 april is het 'Herkenrode ontluikt' van 10 tot 17 uur, met een pendel per huifkar van de Herkenrodebossen naar de Abdijsite, gezinstochten op de abdijsite en zo veel meer.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio