© Photo News

“Ze was gefascineerd door prinses Diana”: biografie komt met nieuwe weetjes over Meghan Markle

Toen Meghan Markle van haar eerste echtgenoot wilde scheiden, liet ze hem dat weten per post. En toen ze een jong meisje was, droomde ze ervan prinses Diana te zijn. In een voorpublicatie van zijn boek ‘Meghan Markle: a Hollywood Princess’ deelt biograaf Andrew Morton een paar veelbetekenende details over het leven van Harry’s toekomstige bruid.

tib

Voor wie zich afvraagt waarom de naam Andrew Morton een belletje doet rinkelen: het is dankzij zijn biografie van prinses Diana dat de wereld in 1992 vernam dat prins Charles een affaire had met Camilla Parker-Bowles. Morton, die tegenwoordig deeltijds in Los Angeles woont - waar Meghan Markle opgroeide - heeft zich de afgelopen maanden verdiept in het leven van de bruid van prins Harry. Hij schetst haar als een genereuze en zelfbewuste, maar ook een ambitieuze en berekenende vrouw. Enkele details uit de voorpublicatie van zijn boek, dat de Britse krant The Times mocht publiceren.

- Meghan is de dochter van Thomas Markle, een lichttechnicus in Hollywood en de 12 jaar jongere make-upartieste Doria Ragland. Ze werd geboren op 4 augustus 1981, maar haar ouders gingen uit elkaar toen ze twee was. Meghan groeide vooral op bij haar moeder.

- In 1990 won haar vader 750.000 dollar in de loterij, met de cijfers van de geboortedatum van Meghan als winnende combinatie. Omdat hij het geld niet wilde delen met zijn ex-vrouw, probeerde hij zijn winst geheim te houden en vroeg hij een vriend om het bedrag te gaan ophalen. Die vriend verdween met het geld.

- Meghan was zestien toen prinses Diana stierf in een auto-ongeluk. Ze keek in tranen naar de begrafenis en volgens haar vriendin Suzy Ardakani bleef ze tot maanden na de tragedie de huwelijksfilm van prins Charles en Diana bekijken. Volgens haar familie en vrienden was ze zeer geïntrigeerd door Diana en zag ze de prinses als een rolmodel. “Ze was altijd gefascineerd door de koninklijke familie. Ze wil prinses Diana 2.0. zijn”, zegt Ninaki Priddy, een jeugdvriendin van Markle.

- Ze nam een voorbeeld aan het liefdadigheidswerk van Diana en ging datzelfde jaar nog aan de slag als vrijwilliger bij Hippie Kitchen, een ontmoetingsplaats waar dakloze en drugsverlaafde jongeren uit Los Angeles terecht konden.

- Meghans eerste vriendje aan de universiteit was Steve, een basketbalspeler van bijna twee meter uit Ohio. Volgens haar studiegenoten liep de relatie stuk omdat hij vooral begaan was met zijn sport en zij liever uitging tot in de late uurtjes.

- In 2006 en 2007 was Meghan te zien in de spelshow ‘Deal or No Deal’, waar ze in een hele strakke jurk en op hoge hakken de valiesjes met geld mocht aandragen. Eén gast van de show zal haar altijd bijblijven: Donald Trump, die deelnam om zijn programma ‘The Apprentice’ te promoten. “Hij deelde zijn kaartje uit aan alle meisjes en nodigde hen uit om mee te komen golfen”, vertelt Tameka Jacobs, een collega van Markle. “Hij was eng, maar sommige meisjes waren aangetrokken tot zijn geld en status en namen zijn telefoonnummer aan. Meghan was één van de meisjes die liever afstand hield van hem.”

- In 2011 trouwde Meghan met producer Trevor Engelson, volgens kwatongen omdat ze hoopte dat hij haar zou lanceren in Hollywood. Twee jaar later was het huwelijk voorbij. Meghan ging in Toronto wonen en nam niet meer de moeite om naar hun huis in Los Angeles te vliegen om haar verlovings- en trouwring terug te geven. Ze stuurde ze op per post. Volgens Morton was Engelson er helemaal ondersteboven van dat ze zo plots wilde scheiden.

Meghan Markle: a Hollywood Princess van Andrew Morton verschijnt op 12 april. Op 19 mei trouwt Meghan Markle met prins Harry.