© frederik beyens

Meer dan 81.000 boetes voor overtredingen in Antwerpse lage-emissiezone

Volgens cijfers die VTM NIEUWS kon inkijken zijn er in het eerste jaar van de lage-emissiezone in Antwerpen 81.372 boetes uitgeschreven voor inbreuken. “We zien dat mensen de regels respecteren”, klinkt het bij Antwerps schepen voor Leefmilieu Nabilla Ait Daoud (N-VA).

bap

De zone, waarbij oude en vervuilende dieselwagens uit de stad geweerd worden, werd in februari 2017 ingevoerd. Sindsdien zijn er in totaal ruim 81.000 boetes uitgeschreven voor overtredingen. Voornamelijk eigenaars van Belgische voertuigen kregen de boete in de bus, zij zijn verantwoordelijk voor 94% van de voertuigbewegingen in de zone.

“De nieuwe regel, waarbij automobilisten hun wagen in orde moeten brengen, en de lage-emissiezone worden gerespecteerd door de Antwerpenaren”, zegt Ait Daoud. Dat blijkt uit de cijfers die VTM NIEUWS heeft opgevraagd: amper één procent van de autobestuurders is niet in orde met zijn of haar wagen. 1,3 procent heeft een tijdelijke toelating waarmee ze tegen een vergoeding de zone mogen betreden.

Meer over Antwerpen