© BELGA

Dragons boekt ruime zege tegen Three Rock Rovers in klassementsmatch

Dragons kon zich niet plaatsen voor de kwartfinales van de Euro Hockey League maar redde maandag tegen het Ierse Three Rock Rovers toch een beetje de eer. De ploeg uit Brasschaat won in Rotterdam zijn klassementsmatch na een waar doelpuntenfestival met 20-10.

Dragons bleek zaterdag in de achtste finales niet opgewassen tegen het Nederlandse Bloemendaal, dat met 8-0 zegevierde. Three Rock Rovers ging in dezelfde fase van de competitie nipt met 3-2 onderuit tegen het Franse PSG. Voor Dragons scoorden Florent van Aubel (2), Alexander Hendrickx (2), aanvoerder Felix Denayer (2), Arthur van Doren, Robbert Rubens, Gregory Stockbroekx, Jeffrey Thys, Timothy Luyten en Henri Raes. De Belgen maakten acht veldgoals (die dubbel meetellen) en zetten vier penaltycorners om.

De ruime zege was noodzakelijk om het moreel van de Dragons-spelers weer een beetje op peil te brengen, vond Arthur van Doren. “De nederlaag tegen Bloemendaal was toch wel erg hard aangekomen. Dit hadden we even nodig.” Van Doren, die door de internationale hockeyfederatie (FIH) werd uitgeroepen tot ‘s werelds beste speler, beseft dat zijn team verder moet. “We hebben in eigen land nog wat klussen te klaren”, zegt hij, verwijzend naar de nationale competitie. Twee maanden geleden maakte Van Doren bekend dat hij het komende seizoen voor Bloemendal (ook de vroegere club van mede-international Tom Boom) zal uitkomen.

Bij de wedstrijd zonder echte inzet, voor toch een kleine duizend belangstellenden, was geen videoscheidsrechter en modern scorebord beschikbaar. Coach Jean Willems van de Dragons vond dat vernederend. “Als de EHL het nodig vindt die wedstrijd te spelen, dan met alles wat er mogelijk is. Je hebt die faciliteiten, dan moet je ze ook gebruiken.” Willems voelde zich, net als zijn collega van het als kampioen onttroonde Rot Weiss Köln, niet serieus genomen. Maar de smaak van de klap in de achtste finale was in ieder geval weggespoeld.

Met Herakles en Racing Club Brussel namen nog twee Belgische teams deel aan de achtste finales van de EHL in Rotterdam. Beide ploegen wonnen hun eerste match maar alleen Herakles stootte vervolgens ook door naar de halve finales. Daarin wacht het Nederlandse Kampong, dat Racing wipte.